Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini Oray Eğin değerlendirdi: Son derece amatörce, hiç düşünülmemiş!

tv100'ün ilgiyle izlenen Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programında Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretiyle ilgili Oray Eğin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Eğin "Son derece amatörce, hiç düşünülmemiş 73-74 yaşında bir Genel Başkanı yoracak 8 saatlik bir araba yolculuğu bu. Asıl randevusu 5’teydi gecikeceği için 6’ya çekti, 6’yı çeyrek geçe zar zor yetişti" ifadelerini kullandı.

Star Gazetesi yazarı Resul Tosun, Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin, hukukçu Av. Serkan Toper ve MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat; Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretiyle ilgili Washington DC'den tv100 yayınına bağlanan Habertürk yazarı Oray Eğin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"Son derece amatörce, hiç düşünülmemiş"
Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretindeki kayıp 8 saatiyle ilgili Eğin "Son derece amatörce, hiç düşünülmemiş 73-74 yaşında bir Genel Başkanı yoracak 8 saatlik bir araba yolculuğu bu. Asıl randevusu 5’teydi gecikeceği için 6’ya çekti, 6’yı çeyrek geçe zar zor yetişti. Orada 8 saat harcanmış bir vakit dilimi var." ifadelerini kullandı.

"CHP’den hiç kimse bir şey söylemedi, son anda kesinleşti"
Eğin "IMF toplantısı var, Dünya Bankası toplantısı var, başkent bunlarla meşgul zaten Türk heyetine ayıracak vakitleri yok zaten böyle apar topar bir program yapılmış. Türkiye’deki tartışmalardan belli ki çok etkilenilmiş burada insanlarla görüşmekten çekinilmiş. Keşke icazet almaya gelmiş olsaydı ama öyle bir şey yok. Asıl problem Kemal Bey’in programı son ana kadar gizleniyor, bugünkü bütün toplantıları basına kapalı. Ben buraya 2-3 haftadır gelmeye çalışıyorum, CHP’den hiç kimse bir şey söylemedi, son anda kesinleşti." ifadelerini kullandı. 

"Bence dikkatsizlik ve amatörlükten kaynaklanıyor"
Sözlerini sürdüren Eğin "Bu kadar spekülasyona açık bir gezide en ufak bir ize CHP’nin dikkat etmesi gerekirdi. Bence dikkatsizlik ve amatörlükten kaynaklanıyor bu, ABD’de daha etkin birileriyle organizasyon yapsalardı bu ayrıntılara daha çok dikkat ederlerdi." dedi.