Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye DNA testi yanıtı: Beraber yapacağız, kimin ne olduğu çıksın ortaya

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin "DNA testi yap" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Güzel bir öneri, beraber yapacağız, kimin ne olduğu çıksın ortaya." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye DNA testi yanıtı: Beraber yapacağız, kimin ne olduğu çıksın ortaya

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde:

"Siz haykırıyorsunuz adalet istiyorsunuz. Adaletin olmadığı bir yerde düşünce özgürlüğü, hak, hukuk olmaz. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i 100. yılda demokrasi ile taçlandıracağız.

"EN BÜYÜK GÜCÜM 7,5 MİLYON GENCİMİZ"

İkinci yüzyıla giderken cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Bunun sözünü veriyorum size. Toplumu neden ayrıştırıyorsunuz, neden bölüyorsunuz? Yüce yaradanın bize bahşettiği en önemli unsur, akıl. Yani düşünmek, iyi şeyler yapmak. Bilime, insanlığa katkıda bulunmak. Ezilen insanın yanında olmak. Yazı yazdı diye hapislere atılan insanların sesi olmak. Bunları yapmaya kararlıyız. En büyük gücüm, bu ülkenin gençleri yani sizlersiniz. 7,5 milyon gencimiz ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. 7,5 milyon gencin tarihsel bir sorumluluğu var. En büyük gücüm bu ülkenin gençleri. 7.5 milyon gencimiz ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Ya bir dikta yönetimine kalıcılık sağlayacağız ya da bir dikta yönetimini demokratik yollarla sonlandıracağız. İkincide benimle beraber olmaya hazır mısınız?"

"SİZLER BU ÜLKEYİ GERÇEK ANLAMDA DEĞİŞTİRECEKSİNİZ"

"Getirdiler bir kanun teklifi. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi başka arayışların içine de giriyorlar. Hangi arayışa girerlerse girsinler gençler doğruları görecektir. Ben bu ülkenin gençlerine katıksız güveniyor ve inanıyorum. Sizler bu ülkeyi gerçek anlamda değiştireceksiniz."

BAHÇELİ'YE DNA TESTİ YANITI

Sayın Bahçeli demiş ki, Kılıçdaroğlu DNA testi yap diye. Güzel bir öneri, beraber yapacağız, kimin ne olduğu çıksın ortaya. Bir daha açık ve net söylüyorum. Birlikte gideceğiz, DNA testi yapacağız, bir ipucu daha vereyim, benim kim olduğumu öğrenmek istiyorsan Konya Akşehir'de gideceksin. İstanbul Müftülüğüne gideceksin arşive bakacaksın. Kim olduğumu biliyorum, benim kimliğim benim şerefimdir.