CHP lideri Özgür Özel'den 'Türkiye İttifakı' tarifi

Seçim çalışmaları kapsamında Kilis ve Gaziantep'te vatandaşlarla bir araya gelen CHP lideri Özgür Özel, Türkiye İttifakı'nın tarifini "CHP, karşımızdaki ittifaka karşı Türkiye İttifakı'ndadır. Türkiye ittifakı, milli takım gol atınca ayağa kalkan herkestir. Türkiye İttifakı, Filenin Sultanları Dünya Şampiyonu olunca onlarla birlikte İstiklal Marşı okuyan herkestir. Türkiye İttifakı gücünü milletimizden, renklerini şanlı bayrağımızdan alıyor. Türkiye İttifakı kazanacak" diyerek yaptı.

CHP lideri Özgür Özel'den 'Türkiye İttifakı' tarifi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kilis'in kendileri için önemli bir yeri olduğunu söyledi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne Kilis'te iyi hazırlandıklarını anlatan Özel, "Bütün Kilislileri, AK Parti'lileri, MHP'lileri, İYİ Partilileri hangi siyasi görüşten olursa olsun Türk'ünü, Kürt'ünü, Laz'ını Çerkez'ini, Alevi'sini, Sünni'sini herkesi ayrı ayrı sevgiyle selamlıyorum. Kilis, bu ülkenin birliğinin beraberliğinin teminatıdır." dedi. Özel, Kilislilerden başkan adayı Hakan Bilecen'e destek vermelerini istedi.

"TÜRKİYE İTTİFAKI GÜCÜNÜ MİLLETİMİZDEN, RENKLERİNİ ŞANLI BAYRAĞIMIZDAN ALIYOR"
Partisinin adayı Hakan Bilecen'in Kilis'te tarih yazacağını dile getiren Özel, konuşmasını "Cumhuriyet Halk Partisi, karşımızdaki ittifaka karşı Türkiye İttifakı'ndadır. Türkiye ittifakı, milli takım gol atınca ayağa kalkan herkestir. Türkiye İttifakı, Filenin Sultanları Dünya Şampiyonu olunca onlarla birlikte İstiklal Marşı okuyan herkestir. Türkiye İttifakı gücünü milletimizden, renklerini şanlı bayrağımızdan alıyor. Türkiye İttifakı kazanacak, Türkiye kazanacak." diyerek sürdürdü. İktidara yönelik eleştirilerde bulunan Özel, seçilmeleri halinde hibe programları sayesinde Kilis'i kalkındırıp her zaman Kilis'in arkasında olacaklarını kaydetti. Özgür Özel, konuşmasının ardından il ve ilçe adaylarını da tanıttı.

"O HEYECAN, O UMUT BUGÜN BURADADIR"
Özgür Özel, Kilis'in ardından Gaziantep İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Gaziantep'te daha etkin olmayı hak ettiklerini söyledi. Gaziantep'te çalışmalara devam edeceklerini belirten Özel, "Yıllar önce Gaziantep'e geldiğimde şunu söylemiştim. Bu Gaziantep bu CHP'nin bu günlerini hak etmiyor. Biz Gaziantep'e ayrı önem vermeliyiz. Şimdi seçim atmosferindeyiz. Bu parti Gaziantep'te hak ettiği yere gelene kadar Özgür Özel olarak elim Gaziantep'in üzerindedir, bunu hep beraber başaracağız. O heyecan, o umut bugün buradadır." dedi.

"BU SÜREÇTE BÜYÜK BİR HEYECAN BÜYÜK BİR UMUT DALGASI VAR"
Gaziantep'te "Ramazan ayında miting olmaz, bu alan dolmaz, üzülürsünüz" eleştirisinde bulunanlara karşı miting alanının dolduğunu söyleyen Özel, "Ben o kentteki yoldaşlarıma, o kentteki Atatürkçülere, Cumhuriyetçilere, vatanseverlere inanıyorum, Gaziantep'e gidiyorum dedim. Göreceksiniz her geçen gün daha kalabalık olacağız. Her geçen gün daha çok olacağız. En sonunda Gaziantep'i hak ettiği günlerine, geçmişteki gibi Cumhuriyetçilerin kalesi yapacağız. Bu süreçte büyük bir heyecan büyük bir umut dalgası var." diye konuştu. 

GENÇLERE SESLENDİ
Özgür Özel, "Onlara şöyle seslenmek istiyorum" diyerek "Enseyi karartmayın. Umutsuzluğa kapılmayın. Bu ülkeyi Atatürk bana emanet etmedi, partinin genel başkanına. Askerdi ama orduya bile emanet etmedi, gençlere emanet etti. Emanete hep birlikte sahip çıkacağız. Bu ülkeyi Atatürk'ün istediği gibi gelişmiş bir ülke yapacağız. Gençlerimizin istediği gibi özgür ve mutlu bir ülke haline getireceğiz. Bunun yolu demokrasiye sahip çıkmaktır. Gençler sandığa sahip çıkarlarsa kendi geleceklerine sahip çıkmış olacaklar.” dedi.

Gazianteplilerden partisi için destek isteyen Özel, öğretmenlere de destek vereceklerini ifade etti. Özel, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra CHP yönetimi olarak İslahiye ve Nurdağı'nda bulunduklarını sözlerine ekledi. CHP Genel Başkanı Özel, konuşmasının ardından il ve ilçe adaylarını tanıttı.