CHP o hatayı yapmamalı…

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimin ana gündemi belli oldu: “CHP – DEM Parti ilişkisi ve teröre mesafe koyamayan CHP iddiası…’’

Anlaşılan o ki; AK Parti ve MHP TBMM’deki ‘’bildiri krizi’’ni yerel seçimin temel argümanlarından biri haline getirecek ve CHP’nin tutumunu ‘’unutturmamaya’’ çalışacak. Önce AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik çok sert ifadeler içeren sözleri “seçimin yol haritası”nın ip uçlarını açıkça gösteriyor.

İşte bu bağlamda CHP’nin yapması gereken ‘’yerel seçimin genel seçim atmosferine dönüşmesini engelleyecek bir yol bulmak’’tır.

İktidar partisi, 12 şehit verdiğimiz bu acılı günlerde CHP’nin bildiri konusundaki hatalı tutumunu siyasetin ana gündemi haline getirerek kendi kitlesini ‘’konsolide etti.’’

CHP yönetimi ise hatalı tutumunu sürdürmekte ısrarlı.

Çok sayıdaki CHP milletvekilinin ‘’bildiri krizi’’nden dolayı rahatsız olduğunu biliyorum.

 Zira konuştuğum vekiller, “Grup yönetimi hem hatalı bir karar aldı hem de bu hatalı kararda ısrar ediyor. AK Parti, MHP ve İYİ Parti’ye hiç de hak etmedikleri bir siyasi istismar alanı açıldı’’ diyor.

CHP o hatayı yapmamalı… - Resim : 1

YANLIŞTA ISRAR…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in salı günü TBMM’de yaptığı konuşmadan anladığımız üzere CHP TBMM Grup Yönetimi ve MYK’sı bu hatalı tutumda ısrar edecek.

Bu ısrarın sonucu ise ağır bir siyasi faturaya yol açabilir: Yerel seçimler genel seçim havasına dönüşür ve memleketin temel tartışma konusu yine “beka” olursa CHP’nin belediye başkan adayları dertlerini anlatmakta epey bir zorlanırlar.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bir uyarıda daha bulunalım:

Kürsüden “AKP’nin arkasında hizalanmayacağız” deyip aynı gün İsveç’in NATO üyeliğine komisyonda “Evet’’ oyu vermek, siyasi iddianızı boşa çıkarıyor.

Ya böyle iddialı laflar etmeyin ya da ediyorsanız tutarlı davranın.