CHP o yanlıştan döndü…

Önceki gün bu köşede yer verdiğimiz ve ‘’CHP’deki Mor Sandık skandalı’’nı anlatan yazı büyük bir etki yarattı. CHP Genel Merkezi, kimsenin anlam veremediği ve neyin amaçlandığının bir türlü anlaşılamadığı ‘’Mor Sandık’’ uygulamasından vazgeçildiğini duyurdu.

CHP Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, yazımızın ardından gelişen tepkiler üzerine Edremit’e giderek hem belediye başkan aday adayları hem de ilçe yönetimiyle görüştü. Aytekin, “Kararın yaratacağı sakıncaları gördük ve uygulamadan vazgeçtik. Eğilim Yoklamasına sadece kadınlar değil erkek adaylar da katılacak’’ dedi.

Aytekin’in bu açıklamayı yapmak zorunda kalması, “demokratik tepki”nin ve “bağımsız – bağlantısız medya”nın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yanlış bir uygulamaya karşı çıkan parti örgütü ile tv100 gibi bağımsız mecralarda yer alan eleştiriler, CHP’yi büyük bir hata yapmaktan alıkoydu.

Demek ki; gördüğü yanlışı eleştiren gazetecilere kızmak, sitem etmek yerine onlara destek vermek gerekiyormuş…

Bu köşe olmasa, parti örgütü demokratik tepkisini gösterebilecek bir mecra bulamasa, CHP bir siyasi skandala imza atan parti olarak tarihe geçecekti.