CHP'den istifa eden Battal İlgezdi, Barış Yarkadaş'a konuştu: Aday yapılmadığım için değil, yönteme itiraz ediyorum

CHP'den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'a yaptığı açıklamada "ben aday yapılmadığım için değil, yönteme itiraz ediyorum" dedi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’na konuk oldu. 31 Mart 2024 Tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi programda masaya yatırıldı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etmesi programda masaya yatırıldı.

İlgezdi ile görüşmesini Yarkadaş şu sözlerle anlattı:
Battal İlgezdi’nin istifa edeceği yönündeki iddialar üzerine CHP Ataşehir İlçe Başkanı’nı aradım. ‘Bir gerilim var ama bana yansıyan bir şey’ dedi. Bu telefondan 2 dakika sonra İlgezdi aradı. İlgezdi ‘Ben CHP’den istifa ettim. Beni sabah saatlerinde Cuma günü İBB Başkanı İmamoğlu arayıp davet etti, ben de gittim. İmamoğlu bana ‘Battal Bey yeni dönemde biz sizinle çalışmayacağız, partiye abilik yapmanızı istiyoruz’ dedi. Bunun üzerine İlgezdi ve İmamoğlu arasında şu diyalog geçiyor. İlgezdi ‘Siz neye göre bu kararı tebliğ ediyorsunuz? Ayrıca Cuma akşamı PM ve MYK toplanacak ve İstanbul adayları üzerine karar verilecek. Bunu genel başkan söylese anlarım ama mevkidaşım deyince bunu partinin kurumsal kimliği açısından doğru bulmuyorum.’ diyor.

"BEN ADAY YAPILMADIĞIM İÇİN TEPKİ GÖSTERMİYORUM, YÖNTEME İTİRAZ EDİYORUM"
İlgezdi çıkarken İmamoğlu’na istifa edeceğini söylediğini belirtti. İlgezdi buna itiraz ettiğinde İmamoğlu ‘partiden bir değişim var, bu değişim uyarınca sizin de abilik yapmanızı istiyorum’ diyor. İlgezdi ‘ben aday yapılmadığım için değil, yönteme itiraz ediyorum’ diyor.