CHP'den istifa eden Soner Çetin tv100'e konuştu: 'Özgür Özel’in yanında yer alsaydın büyükşehir belediye başkan adayıydın’ dediler

CHP'den istifa ettiğini açıklayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, tv100'de yayınlanan Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programına bağlanarak açıklamalarda bulundu Çetin, "Sayın Kılıçdaroğlu’nu kurultayda destekledim. Bunun benim için eksi bir puan olduğunu yüzüme ifade ettiler. Adana Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut benim yüzüme ‘Özgür Özel’in yanında yer alsaydın kurultayda bugün direkt büyükşehir belediye başkan adayıydın’ dedi." ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Adana'nın Çukurova ilçesinden aday gösterilmeyen mevcut Belediye Başkanı Soner Çetin CHP'den istifa etti. Çetin, "Ömrümüzü verdiğimiz partimizin gasbedilmeye çalışıldığını, ilkelerinden ve değerlerinden uzaklaştırıldığını üzülerek gördüm" ifadelerini kullandı.

CHP'den istifa ettiğini açıklayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, tv100'e bağlanarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"BABA OCAĞINDAN AYRILMAK KOLAY OLMADI"

Soner Çetin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Baba ocağından ayrılmak kolay olmadı. Partinin her kademesinde görev yaptım. Ben yüzde 60’a yakın bir oy oranıyla seçilen bir belediye başkanıyım. İki seçimdir oyunu artırarak seçiliyorum.

"KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEMEMİN EKSİ PUAN OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"

Sayın Kılıçdaroğlu’nu kurultayda destekledim. Bunun benim için eksi bir puan olduğunu yüzüme ifade ettiler. Adana Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut benim yüzüme ‘Özgür Özel’in yanında yer alsaydın kurultayda bugün direkt büyükşehir belediye başkan adayıydın’ dedi. Mesela bana ‘yüzümüze bakmadın, salona taraftarları doldurdun’ gibi ifadeler.

"KURULTAYDA SÖZÜ HER YERDE ÖN SEÇİM YAPMAKTI"

CHP’nin genel başkanına ben inanmak isterim, güvenmek isterim. Kurultayda sözü her yerde ön seçim yapmaktı, neden bunu yapmadınız? ‘Başarı anketleri yapacağız, memnuniyet anketleri yapacağız’ dedi.

"BEN GECE E-DEVLET'TEN İSTİFA ETTİM"

Gürsel Tekin'in istifa etmesine çok üzüldüm. Gerçekten halk adamı Gürsel Tekin eğer baba ocağından kopartılmışsa herkesin şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım. Ben gece e-Devlet’ten istifa ettim.

"HAKSIZLIĞA KARŞI DİK BİR DURUŞ SERGİLİYORUM"

Ben burada haksızlığa karşı bir dik duruş sergiliyorum. Ahbap ilişkileriyle, kapalı kapılar ardında yürütülen görüşmelerle buraya aday adayı bile olmayan bir arkadaşımızı getirmesini kendime yapılmış bir hakaret olarak sayıyorum.

"KESİNLİKLE ADAY OLACAĞIM"

Kendimi beğendiremediysem, profesyonel siyasetçilere beğendiremedim. Bize karşı halk tarafından talep var ve bu talebe kayıtsız kalamam, kesinlikle aday olacağım. Şu anda herhangi bir şey söylemek istemiyorum."