CHP'den seçim hazırlığı : Baraj yüzde 1 olsun

CHP PM'de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın seçim ve siyasi partiler kanunlarına ilişkin hazırlıklarına karşı alternatif yasa teklifi hazırlıklarına başlanması talimatı verdi. CHP'nin seçim barajının sembolik bir orana düşürülmesini önermesi bekleniyor.

CHP'den seçim hazırlığı : Baraj yüzde 1 olsun

Korona virüs salgını nedeniyle videokonferans yöntemiyle toplanan CHP Parti Meclisi'nde  Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından yeni Seçim ve Siyasi Partiler Kanunu teklifi hazırlamasını istediği öğrenildi.

Birgün'ün haberine göre, CHP'nin ajandasında ön seçimin zorunlu hale getirilmesi ile birlikte seçim barajının sembolik bir orana düşürülmesinin bulunduğu bildirildi. Bu oranın yüzde bir olarak belirlenebileceği dile getirilirken Kılıçdaroğlu'nun teklif için yapılacak çalışmanın ana başlığının da “milletin vekilini millet seçsin” olarak belirlenmesini istediği aktarıldı.

 AYRI KURULTAY ÖNERİSİ

CHP kurultayının salgında ikinci dalga endişesi nedeniyle sonbaharı beklemeden yapılması yönündeki eğilimin ağırlık kazandığı öğrenildi. İlçe ve il kongrelerinde parti örgütüne parti programına katkı ve öneri için bilgilendirme yapan genel merkez yönetimi, kurultayın ertelenmesinin ardından bu çalışmaları yavaşlattı. Kurultayın sonbaharda yapılması durumunda programın da aynı toplantıda değiştirilmesinin planlandığı bildirildi.