CHP şimdi de kadına şiddet ile gündemde

CHP şimdi de kadına şiddet ile gündeme geldi. CHP İstanbul Milletvekili Adayı Erkan Başboğa eşine şiddet uyguladı. Bununla da yetinmeyip eşini karnından bıçakladı. 4.5 yıla kadar hapsi istenen siyasetçinin eşine yaşattığı kabus dolu günlerin detaylarına Teknik Takip’ten Hilal Yıldırım ulaştı.

Önce dayak yedi sonra bıçaklandı. Kendisini bıçaklayan eşinden korkan kadın, savcıya yalan söyledi. Yanlışlıkla kendini bıçakladığını anlattı. Raporları okuyan savcı bu ifadeye inanmadı, soruşturma açtı. 

CHP art arda patlayan taciz skandallarının ardından şimdi de kadına şiddet konusu ile gündeme geldi.

İddiaların odağındaki isim ise CHP 25 ve 26. dönem İstanbul Milletvekili Adayı Erkan Başboğa.

33 yaşındaki Z.M.B. geçtiğimiz yıl CHP’li vekil adayı Erkan Başboğa ile dünya evine girdi.

Mutlu bir evlilik hayali kuran genç kadın için daha ilk günlerden kabus başladı. İddialara göre eşinden önce psikolojik şiddet gördü. Ardından da fiziki şiddet başladı.

CHP şimdi de kadına şiddet ile gündemde - Resim : 1

Z.M.B. sudan sebeplerle eşi tarafından darp ediliyordu. Şiddetin boyutu o kadar arttı ki aile içi tartışmalar sonunda bıçaklamaya kadar gitti.

Her yaşadığı şiddetin arkasından sessiz kalan ve kimseyle konuşmayan genç kadın için bardağı taşıran son damla karnından aldığı bıçak darbesi oldu.

İddialara göre Başboğa yemek masasında eşiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın nedeni ise teflon tavada oluşan çatal çizikleriydi.

İddialara göre çift arasında çıkan tartışmada Erkan Başboğa mutfaktaki bıçağı alarak eşine saldırdı.

Eşini yumruk ve tekmelerle darp eden erkan Başboğa elindeki bıçağı eşinin karnına sapladı. Polis gelene kadar şiddet devam etti.

Z.M.B’nin avukatı Serdar Öktem, o gün yaşananları Teknik Takip’e anlattı.

Avukat Serdar Öktem, “İlginç ve acı olan da bu. Bir buçuk aylık evliyken ve ortada hiçbir sebep yokken müvekkilime saldırmak sureti ile ağır bir şekilde darp ediyor, müvekkil kendini korumaya çalışırken şiddeti daha da arttırarak müvekkili aşırı bir şekilde darp etmesi sonucu müvekkilin çığlıklarına ve artık müvekkil canını kurtarmak için bir şekilde kendini bir odaya kapatıp polisi araması sonucu kurtulabiliyor saldırıdan. Aslında saldırısına da devam ediyor o anda. Ta ki polis gelene kadar” dedi.

Aldığı bıçak yarası ile hastaneye giden genç kadın, eşinin siyasetçi olması ve gördüğü baskı nedeniyle “Bıçağı yanlışlıkla kendime sapladım “dedi.

Hem eşinden hem çevre baskısından korkan kadın ifadesinin ardından evine döndü. Ancak savcılık bu bıçak yarasının yanlışlıkla olmayacağını, ikinci bir kişi tarafından yapılmış olabileceğinden şüphelendi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Tıp’tan rapor istedi.

Adli Tıp’tan gelen raporda Z.M.B.’nin karın bölgesinde ve avucunda bıçak yaralanmaları tespit edildi. Sadece bıçak yarası değil baş ve bacak bölgesinde de darp izi ve morluklar tespit edildi.

Raporda yaralanmaların basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek düzeyde olmadığına vurgu yapıldı

Adli Tıp’tan gelen rapor doğrultusunda savcılık soruşturmayı derinleştirdi.

Yeniden ifade veren Z.M.B. korkusunu yendi, gerçeği anlatarak kendisini kocasının bıçakladığını söyledi. Savcılık tarafından yapılan soruşturmanın ardından genç kadının eşi CHP Milletvekili Adayı Erkan Başboğa gözaltına alındı.

CHP şimdi de kadına şiddet ile gündemde - Resim : 2

Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Başboğa’nın savunması ise pes dedirtti.

Gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınan Başboğa eşinin kendisine saldırdığını iddia etti. “Bana bardak fırlattı. Küfürler savurdu” dedi.

Bununla da yetinmeyen Başboğa eşinin kendisini öldürmek istediğini, kendisinin ona engel olduğunu söyledi.

İki tarafın da ifadelerini alan savcı CHP’li Başboğa’nın ifadelerini inandırıcı bulmadı. İki aylık kısa bir sürede soruşturmayı tamamladı. İddianameyi hazırladı.

Başboğa hakkında 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

CHP şimdi de kadına şiddet ile gündemde - Resim : 3

Z.M.B. yaşadıklarının ardından avukatı aracılığı ile eşine boşanma davası açtı. Boşanma davasının dilekçesinde şiddetin dışında sadakatsizlik iddiası da yer aldı.

Z.M.B’nin avukatı Avukat Serdar Öktem, “Bizim açtığımız davanın yanı boşanma davasının ana içeriğinde sadece kadına karsı  şiddet yok. Sadakatsizlik de var.  Müvekkil bunları da ispat ettiği, bunların da ortaya çıktığı için bu hırçınlığı gösteriyor diye düşünüyorum” dedi.

CHP’li Erkan Başboğa önümüzdeki günlerde 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Büyükçekmece Adliyesi’nde hâkim karşısına çıkacak.