CHP Genel Başkanı kim olacak? Kılıçdaroğlu’nun yerine kim geçecek? Yeni başkan ne zaman açıklanacak? İşte kulislerdeki o isimler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından siyasette sıcak dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında partililere seslenerek altılı masada olan tüm partiler adına birlik mesajı verdi ve “Veda için buradayım” dedi. Bu konuşmaların ardından istifa gündeme geldi. Peki, CHP’nin başına kim geçecek? CHP Genel Başkanı kim olur, isim belli oldu mu? Yeni CHP Genel Başkanı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

CHP Genel Başkanı kim olacak? Kılıçdaroğlu’nun yerine kim geçecek? Yeni başkan ne zaman açıklanacak?  İşte kulislerdeki o isimler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine kim geçecek?’ sorusu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısının ardından gündem oldu. Kemal Kılıçdaroğlu partililere "Bu kürsüye veda etmek için buradayım." diyerek istifayı işaret etti. Milyonlar, CHP’nin başına kimin geçeceğini ve kulislerde dolaşan isimleri araştırıyor. Peki, CHP Genel Başkanı kim olacak? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine kim geçecek? Yeni başkan ne zaman açıklanacak?  İşte kulislerdeki o isimler!

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı öncesinde yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı adaylarının partili olmayacağı vurgusunu yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, "İnşallah yeni cumhurbaşkanınız partili olmayacak, daha yukarıda olacak. Anayasaya göre yemin edecek, kazandıktan sonra partisinden ayrılacak ve yeminli partisiz bir cumhurbaşkanı olarak görev yapacak" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda veda konuşması yaptı. Kılıçdaroğlu, “Grup kürsümüze yani bu kürsüye veda etmek için bugün buradayım. Bu satırları kaleme almak benim içinde hiç kolay olmadı. Tüm yaşanmışlıklarımızı arkada bırakarak bu kürsüye veda etmek pek kolay olmuyor. Bu salon, bu kürsü aslında benim evim. Sizlerde benim yol arkadaşlarımsınız. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum.” dedi.

CHP’NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLACAK?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun istifa edip etmediği henüz bilinmiyor. Ancak, bazı basın organlarında daha önce yakın çalıştığı kurmaylarından Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Özgür Özel’in isimlerinin Genel Başkanlık için konuşulduğu da belirtilmişti.