Çiftçilerin korkulu rüyası oldu! Sürü halinde dolaşıyorlar… Her şeye zarar vermeye başladılar

Sürüler halinde göç eden çekirgeler çiftçilerin korkulu rüyası oldu. Çekirge istilasından dolayı mustarip olduklarını söyleyen çekirgeler yetkililerden destek beklediklerini söylüyor.

Çiftçilerin korkulu rüyası oldu! Sürü halinde dolaşıyorlar… Her şeye zarar vermeye başladılar

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde çekirgeler sürüler halinde hareket ederek önlerine gelen her şeyi yiyor. Tarım arazilerine de zarar veren çekirgeler, üreticilerin korkulu rüyası oldu.

Çiftçilerin korkulu rüyası oldu! Sürü halinde dolaşıyorlar… Her şeye zarar vermeye başladılar - Resim : 1

Çekirge istilasının en yoğun yaşandığı Hanoğlu Mahallesi Muhtarı Turgay Güngör, “Yaklaşık 1 hafta, 10 günden beri çekirge istilası başladı. İlk gözüktükleri anda zarar yoktu, son iki günden beri zarar başladı. Yavru iken bir zarar yapmıyorlardı ama büyüyüp uçmaya başlayınca, tarlalara sınırdan 8-10 metreye kadar zarar vermeye başladılar” dedi.

Çiftçilerin korkulu rüyası oldu! Sürü halinde dolaşıyorlar… Her şeye zarar vermeye başladılar - Resim : 2

İLAÇ GÖNDERİLDİ

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürlüğüne durumu bildirdiklerini aktaran muhtar Turgay Güngör, müdürlükten gelen bilgiler çerçevesinde bakanlıktan ilaç temin edildiğini söyledi.

Güngör, ilaçların yarın kargoyla kendilerine teslim edileceğini ve Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle birlikte araziyi ilaçlayacaklarını söyledi.