Taşeron tetikçilere ceza yağdı

Çinli bir iş adamı rakibini öldürtmek için 2 milyon yuana (1 milyon 625 bin lira) bir tetikçiyle anlaştı. Ancak tetikçi işi başkasına, o da başkasına, o da bir başkasına ve yine o da başkasına devredince inanılmaz bir zincir yaşandı.

Taşeron tetikçilere ceza yağdı

Çin'de eşi benzeri görülmemiş bir suikast planı yaşandı. Tetikçi olarak çalışanların işi yapmak yerine bir başkasına devretmek istemesi yüzünden olaylar tamamen karmaşık bir hal aldı ve tüm tetikçiler ile ilk tetikçiyi tutan şahıs hapis ile cezalandırıldı.

2013 yılında yaşanan olayda rakibi Wei Mou dava açınca kaybedeceğinden endişelenen Tan Youhui iş adamı yaklaşık 1 milyon 625 bin lira ücrette anlaşarak bir tetikçi tuttu. Tan Youhui'nin anlaştığı Xi Guangan isimli tetikçi yaklaşık yarı fiyatına Mo Tianxiang isimli tetikçi ile anlaştı.

Mo, daha sonra üçüncü bir tetikçi olan Yang Kangsheng ile temas kurdu ve daha düşük bir rakama anlaştı. Paranın oldukça yüksek olduğunu fark eden Yang Kangsheng de dördüncü bir tetikçi olan Yang Guangsheng ile daha düşük bir ücrete anlaştı.

Yang Guangsheng de parayı oldukça yüksek buldu ve beşinci bir tetikçi olan Ling Xiansi'ye gitti ve kendisine de pay ayırarak daha düşük bir teklifte bulundu. Ling Xiansi de bu teklifi kabul etti.

Fark edince 'öldüreceği' adama gitti

Ling Xiansi, tetikçilerin arasındaki dedikoduları ve söylentileri soruşturunca kendisinin işin taşare edildiği beşinci tetikçi olduğunu fark etti. Bu ortaya çıktıktan sonra öldürmesi için para verilen Wei Mou'nun yanına gitti ve tüm durumu anlattı. Mou, beşinci tetikçiyle birlikte polise giderek durumu yetkililere anlattı.

Mahkeme hapis cezası yağdırdı

Olayı araştıran polis ekipleri suikast planlarının doğru olduğundan emin olduktan sonra 5 tetikçiyi ve kendilerini tutan Tan Youhui'yi gözaltına aldıktan sonra tutukladı. Zanlıların bugün görülen karar duruşmasında mahkeme ceza yağdırdı.

Tetikçi tutan Tan Youhui 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı,

Xi Guangan (Birinci tetikçi) 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı,

Mo Tianxiang (İkinci tetikçi) 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı,

Yang Kangsheng (Üçüncü tetikçi) 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı,

Yang Guangsheng (Dördüncü tetikçi) 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı,

Ling Xiansi (Beşinci tetikçi) 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tetikçilerin anlaştığı ücretler

Tan Youhui, Xi Guangan ile 2 milyon yuana anlaştı.

Xi Guangan, Mo Tianxiang ile 1 milyon yuana anlaştı.

Mo Tianxiang, Yang Kangsheng ile 750 bin yuana anlaştı.

Yang Kangsheng, Yang Guangsheng ile 200 bin yuana anlaştı.

Yang Guangsheng, Ling Xiansi ile 100 bin yuana anlaştı.