Çıplak yemek videoları feministleri kızdırdı

Amerikalı youtuber, çıplak halde çektiği spor, ev temizliği, ev işleri ve yemek tarifleri videolarıyla ününe ün kattı. Feminist dernekler ise onun kadın bedenini bu denli sergilemesinden rahatsız.

Çıplak yemek videoları feministleri kızdırdı

Amerikalı bir youtuber hazırladığı videolarla sosyal medyada gündem haline geldi. Ruby Day isimli kadın kendi girişimi olarak hazırladığı proje çıplak şekilde yoga ve pilates yapıyor, ev işlerini tamamlıyor ve yemek hazırlıyor. 

Ruby Day isimli fenomen çıplak çektiği yemek tariflerini youtube kanalında paylaşarak milyonlarca takipçi kazanan bir isim. İsmin abone sayısı 493 bin. Buna rağmen pek çok videosunun izlenme sayısı ise milyonlara ulaşıyor.

Aslında bu kanalın bu kadar ünlenmesinin nedeni içerikleri değil, onları yapış şekli Yemek yaparken seksiliğinden ödün vermiyor, temizlik yaparken ise podyumda yürür gibi hareket ediyor.

Ruby bu kanalı açmaktaki amacı, seksi görünmek ya da dişiliğini kullanmak olmadığını ifade ediyor. Amacı, izlenerek motive olmak olan Ruby'i çoğu kişi eğlenmek ve kahkaha atmak için izliyor.

Bunun dışunda çoğu feminist grup tarafından da dişiliğini ve bedenini bu denli sergilediği için tepki alıyor.