Çorum, Sivas, Amasya, Tunceli, Bingöl, Çankırı, Giresun, Artvin, Kastamonu, Kars... Gecikti ama kesin patlayacak

Türkiye'de havaların geç ısınmasıyla birlikte kene vakaları da gecikti. Ancak uzmanlar Çorum, Sivas, Amasya, Tunceli, Bingöl, Çankırı, Giresun, Artvin, Kastamonu, Kars illerine uyarıda bulunarak, kene vakalarının mutlaka patlama yapacağını dile getiriyor.

Çorum, Sivas, Amasya, Tunceli, Bingöl, Çankırı, Giresun, Artvin, Kastamonu, Kars... Gecikti ama kesin patlayacak

Ülkemizde küresel ısınmanın da etkisiyle mevsimler kaydı. Havalar geç ısınmaya başladı. Öyle ki mayıs ayına gelmemize rağmen bir türlü havalar istenilen seviyede ısınmadı. Durum böyleyken doğanın dengesi de bozuldu. Şu ana kadar ortaya çıkması beklenen keneler henüz kendisini göstermedi. Ancak kenelerin bir anda patlama yapmasından endişe ediliyor. 

KESİN ORTAYA ÇIKACAKLAR O YÜZDEN BU İLLER DİKKAT! 

Kenelerin kesin olarak ortaya çıkacağının net olmasının ardından keneler açısından en riskli illerimizin hangileri olduğu da merak edilmeye başlandı. Uzmanlara göre Türkiye'de kene vakalarının en fazla görüldüğü iller arasında yer alan Çorum, Sivas, Amasya, Tunceli, Bingöl, Çankırı, Giresun, Artvin, Kastamonu ve Kars'ın kene vakalarına karşı daha dikkatli olmaları gerekiyor. Vakaların tarihin ileriye kaymasına rağmen kesin patlayacağı konuşuluyor.