Çorum'da bir kuyumcuyu sahte altın bozdurarak dolandırmışlardı, Sivas'ta yakayı ele verdiler!

Çorum'daki bir kuyumcuda sahte altın bilezik bozdurup, karşılığında aldıkları pırlanta ve 15 bin TL ile ortadan yok olan iki dolandırıcı bugün Sivas'ta yakalanarak gözaltına alındı.

Çorum'da bir kuyumcuyu sahte altın bozdurarak dolandırmışlardı, Sivas'ta yakayı ele verdiler!

Kuyumcular Çarşısı'ndaki bir kuyumcuya giren A.B. ve F.A., 18 bin 450 TL değerindeki sahte kelepçe altın bilekliği bozdurarak, karşılığında pırlanta ve 15 bin 40 TL'yi aldı. Bir süre sonra aldığı kelepçe bilekliğin sahte olduğunu fark eden kuyumcu, durumu polis ekiplerine bildirdi.

Dolandırıcıların peşine düşen Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Ekipler, yaptıkları araştırmada araştırmada şüphelilerden A.B.'nin farklı kimlik bilgileri kullanarak dolandırıcılık yaptığını tespit etti. Güvenlik kamerası ve konaklama kayıtlarının incelenmesinin ardından Sivas'a gittikleri belirlenen 2 şüpheli, düzenlenen operasyonla Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yakalandı. Dolandırıcıların, bulundukları Yıldızeli ilçesinde de sahte bilezik bozdurduğu tespiğt edildi. Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada benzer şekilde 7 sahte altın bilezik ele geçirildi.

Çorum'da bir kuyumcuyu sahte altın bozdurarak dolandırmışlardı, Sivas'ta yakayı ele verdiler! - Resim : 1

 

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.