Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin tv100'e konuştu: Kılıçdaroğlu’nu desteklediğim için aday yapılmadım

Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı. Soner Çetin, "Kurultay'da benim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında durmam ona söz verip de sözümden dönmemem sebebiyle beni aday göstermediler." diye konuştu.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, iletişimci-yazar Ferhat Murat, ceza hukukçusu Ersan Şen, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu.

CHP'den istifa ederek İYİ Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı.

Soner Çetin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"CHP BUGÜN YÖNETİLEMİYOR"

"Bugünkü CHP Sayın Genel Başkanı ve yönetimi bana göre cumhuriyet tarihinin en kısa genel başkanlık yapan genel başkanı olacak. CHP bugün yönetilemiyor, aday tespitinde çok büyük yanılgılara düştüler. 31 Mart'ta Türkiye'nin birçok yerinde maalesef çok üzülerek söylüyorum büyük bir başarısızlık CHP adaylarını bekliyor.

"KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEDİĞİM İÇİN ADAY GÖSTERİLMEDİM"

Aday tespit yöntemleri son derece sakat. Kurultay'da benim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında durmam ona söz verip de sözümden dönmemem sebebiyle beni aday göstermediler. Bu kadar açık ve net. Başka hiçbir sebebi yok bu işin. 

"ÇUKUROVA İLÇEYE BAŞVURDUM"

Bu sene ben Çukurova ilçeye başvurdum. Bir partili belediye başkanımız var oraya talip olmak ayıp olur dedim ama ihtiyaç olursa ben buradayım dedim.

"ANKETLERDE YÜZDE 68 ORANINDA ÇIKIYORUM"

‘Başarı araştırması yapacağız, yüzde 50’nin üzerinde başarılı çıkan belediye başkanlarını derhal ilan edeceğiz’ dediler. Bir genel başkan yardımcısı iyi niyetle bana attı yaptıkları araştırmayı yüzde 68. Genel merkezin yaptırdığı anket.

"RİSKLİ YERLERE KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYEN ADAYLARI KOYDULAR"

Kaybedilecek riskli yerlere ‘Kaybedecekse bu kaybetsin’ dedikleri yerlere Kılıçdaroğlu’nu destekleyen adayları koydular."