Cumhur İttifakı Muğla adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, tv100'e özel açıklamalarda bulundu: Sayın Cumhurbaşkanı'na gittim, derhal körfezin temizlenmesi talimatını verdi

Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, tv100'ün 'Seçim Özel' programında Gazeteci Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı. Ayaydın, Fethiye ve Marmaris'teki deniz kirliliği ile ilgili yaptığı açıklamada "Ben aday olduktan sonra bu konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyaret ettim. Sayın Cumhurbaşkanı, hemen körfezi temizleme talimatı verdi. Yaklaşık 10 gündür Marmaris'te temizleme başladı. Fethiye için de 2 gemi, dün değil önceki gün yola çıktı" dedi.

Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayayadın, tv100'de 'Seçim Özel' programına konuk oldu. Ayaydın, Gazeteci Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı.

Aydın Ayaydın'ın açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şu şekilde oldu:

"BEN ONLARDAN ÇOK DAHA FAZLA ATATÜRKÇÜYÜM"
"Benim rakiplerimin hiçbir projeleri yok ben 75 projeyle sahaya çıkıyorum, bütün ulusal medyada, yerel medyada projelerimi tek tek anlatıyorum. Hepsinin ayakları yere basan, Muğla’nın mevcut ihtiyaçlarını karşılayacak projeler.

"BEN SEKÜLER YAŞANTISI OLAN BİR İNSANIM"
Dünya kadınlar gününde kadınlar için Seda Sayan’ı getirdik, Muğla’nın Atatürk Meydanı’nda 20 bin kişi izledi. Diyorlar ki Aydın Ayaydın gelirse özel hayata müdahale edilecek. Benim yaşantım bu, ben seküler yaşantısı olan bir insanım.

"BEN ÖZGÜRLÜKLERİN GENİŞLETİLMESİNDEN YANAYIM"
Benim özgürlükle ilgili bir sıkıntım yok. Aksine özgürlüklerin genişletilmesinden yanayım. Bugüne kadar bir müdahale olmadı ama ben seçimi kazandıktan sonra özel hayata müdahale asla olamaz. Çünkü benim hayatım bugün Muğla'nın ilçelerinde yaşayan insanların hayatıyla yüzde 90 aynı. 

"HALK BENİ ÇOK SEVİYOR, BAĞRINA BASIYOR"
Ben siyasetin nabzını çok iyi okuyan biriyim. Genelde siyasetçiler pazara girmezler. Ben pazardan çıkmıyorum. Halk beni çok seviyor, bağrına basıyor. Halk bana olağanüstü ilgi gösteriyor. Benim rakiplerim kendilerini zorla davet ettirirken ben sivil toplum örgütlerinden sürekli davet alıyorum. 

"ANKETLERDE ÖNDEYİM"
Ben şu anda anketlerde öndeyim. İnsanlar artık hizmet istiyor, klişe sözler istemiyor. Mğla'da su yok, yol yok, trafik rezalet. Bi' yağmur yağdığında bütün ilçeleri su basıyor. İnsanlar artık hizmete susamış. Bana olan ilginin büyük bir bölümü bundan dolayıdır. Biliyorlar ki ben kazanırsam, onlara 25 yıldır verilmeyen hizmetler Aydın Ayaydın'la gelecek. Gerçekten ben seçimi kazandıktan sonra emin ol ki bütün sorunları tek tek çözeceğim. Bütün projelerim hazır. Hepsinin ayakları yere basıyor. Ben Muğla'yı 5 yıl içerisinde Türkiye'nin en güzel ili yapacağım.

"MUĞLA'NIN HİÇBİR İLÇESİNDE ALTYAPI VE KANALİZASYON YOK"
Muğla'nın hiçbir ilçesinde altyapı ve kanalizasyon yapılmamış. Kanalizasyon derelere, derelerden de o güzelim koylara, güzelim denizlere akıyor. Örneğin Fethiye ve Marmaris'te denizin dibinde 6 milyon metreküp çamur ve balçık var. Böyle bir yere turist gelir mi? Büyükşehir Belediyesi'nin görevlerinden biri de denizi temizlemektir. Büyükşehir Belediyesi, 10 yıldır eğer günde bir kova o balçığı temizlemiş olsaydı bugün ne Fethiye ne de Marmaris Körfezi bu noktada olmazdı.

"DENİZ KİRLİLİĞİYLE İLGİLİ SAYIN CUMHURBAŞKANI'NI ZİYARET ETTİM"
Ben aday olduktan sonra bu konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyaret ettim. Sayın Cumhurbaşkanı, hemen körfezi temizleme talimatı verdi. Yaklaşık 10 gündür Marmaris'te temizleme başladı. Fethiye için de 2 gemi, dün değil önceki gün yola çıktı. Perşembe günü orada da çalışma başlayacak.

"DEVLET SON 5 YIL İÇERİSİNDE 14.8 MİLYAR TÜRK LİRASI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İLÇE BELEDİYELERİNE YARDIM YAPMIŞ"
Mevcut olan İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanları ikide bir diyorlar ki “Biz muhalefet partisiyiz. Devlet bize yardım etmiyor.” Bu söylem doğru bir söylem değildir. Devlet son 5 yıl içerisinde 14.8 milyar Türk lirası Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine yardım yapmış. Bunun 8.4 milyarı Büyükşehir’e yardım yapmış. 3.8 milyar da İlçe Belediyelerine yardım yapmış. Yani devlet bir ayrım yapmıyor.

"İŞ YAPMAZSA TABİİ BORCU OLMAZ"
Şu anda Muğla Büyükşehir Belediyesinin bankada 400 milyon param varsı var. Kardeşim sen kanalizasyon yapmıyorsun, altyapı yapmıyorsun, su götürmüyorsun, yol yapmıyorsun, temizlemiyorsun şehirleri, parayı götürüp bankaya koyuyorsun."

Gazeteci Gürkan Hacır'ın "Borcu da yok o zaman. Enteresan bir belediyenin bu dönemde borcunun olmaması." ifadesinin üzerine Ayaydın "Hangi işi yapıyor? İş yapmazsa tabii borcu olmaz." dedi. 

"BODRUM'A SÜRATLE ÇEVRE YOLU LAZIM"

Cumhur İttifakı Muğla adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, tv100'e özel açıklamalarda bulundu: Sayın Cumhurbaşkanı'na gittim, derhal körfezin temizlenmesi talimatını verdi - Resim : 1

Bodrum'daki çevre yolu projeleriyle ilgili konuşan Ayaydın, şu ifadeleri kullandı:

"Torba Kavşağı'ndan Turgutreis'e normalde yarım saatte gitmeniz gerekirken, yazın 2.5-3 saatte varıyorsunuz. Yazın tatile gelen insanlar bu trafikte kalınca, bir dahaki sefere gelirler mi? Süratle buraya bir çevre yolu lazım. Bu 18.68 km'lik çevre yolunun 8.8 km'lik tüneller olacak. Tünellerin nedeni de Pedasa Antik Kenti'ne zarar vermemek. Ben buna çok önem veriyorum."

Cumhur İttifakı Muğla adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, tv100'e özel açıklamalarda bulundu: Sayın Cumhurbaşkanı'na gittim, derhal körfezin temizlenmesi talimatını verdi - Resim : 2

Cumhur İttifakı Muğla adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, tv100'e özel açıklamalarda bulundu: Sayın Cumhurbaşkanı'na gittim, derhal körfezin temizlenmesi talimatını verdi - Resim : 3

Bodrum'daki mevcut su sorunuyla ilgili konuşan Ayayadın, şu açıklamalarda bulundu:

"BODRUM'DA SU YOK"
"Bodrum'da su yok. Çeşmeyi açınca su akmıyor. Bodrum'un yıllık su tüketim miktarı 35 milyon metreküptür. Şu anda Bodrum'a verilen su miktarı 19 buçuk milyon metreküp. Eğer Bodrum Barajı'nı devreye sokarsak 2075 yılına kadar yılda 65 milyon metreküp su verilecek. 35 milyonunu Bodrum'a, geri kalan suyu da tarım sektöründe kullanılmak üzere çevre ilçelerimize vereceğiz."

"3 STADIN YERLERİ PROJELERİ FİNANSMANI HAZIR"
"UEFA kriterlerine göre 3 stada ihtiyaç vardır. Yerleri hazır, projesi hazır, finansmanı hazır.

"HALKIN GASP EDİLEN HAKKINI VERECEĞİM"
Ben seçildiğim takdirde şoför esnafının plaka sorunlarını yeni bir UKOME kararıyla çözeceğim. Halkın elinden zorla gasp edilen o haklarını şoför esnafına geri vereceğim. 

"EMEKLİLERİMİZİN MAAŞLARINI 15 BİN TL’YE TAMAMLAYACAĞIZ"
Bodrum’da ne kadar emekli var bunun kaç bin tanesi 10 bin, kaç bin tanesi 12 bin alıyor hepsinin hesabını yaptım ve hane halkı geliri 15 bine yükselinceye kadar yani eğer 10 bin alıyorsa 5 bin, 11 bin alıyorsa 4 bin büyükşehir belediyesinin sosyal yardım fonundan yardım vereceğiz.

"YENİ EVLENECEK GENÇLERİMİZE KİRA YARDIMI YAPACAĞIZ"
Yeni evlenecek gençlerimize 1 yıl boyunca her ay 5 bin TL kira yardımı yapacağız."

 "SARIKLI-CÜBBELİ" İDDİASI
Sarıklı-cübbeli insanlar geliyorlar, içkili restoranları gezip propaganda yapıyorlar. Tamamen algıya yönelik bir çalışma var. Bunların bir kısmı yakalandı, sınırdışı edildi. Çarşamba günü de tekrar gelecekleri yönnüde bir istihbarat aldık.