Cumhur İttifakı Muğla adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın'dan Akbelen açıklaması: 24 saat boyunca uyumadım yararlı bir iş oldu, görevimi yaptım

tv100 Gece Haberleri'ne konuk olan Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Akbelen'deki kamulaştırma kararını iptal etmesiyle ilgili "Cumhurbaşkanını aradım ve objektif olan tespitlerimi aktardım. 24 saat boyunca uyumadım. Resmi Gazete yayınlanınca kararın iptal edildiğini görünce Muğlalılar adına çok sevindim. Yararlı bir iş oldu, görevimi yaptım" dedi.

Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, tv100 Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın'ın sorularını yanıtladı.

Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın'ın açıklamalarından satır başları:


AKBELEN'DE NE OLDU?
Cumhurbaşkanlığının üç gün önce çıkardığı kararname ile Akbelen'in bitişiğindeki İkizköy, Çamköy ve Karacahisar köylerinde bulunan 192 parselin mevcut olan linyit kömür havzası ile birleştirilmesi için kamulaştırma kararı çıktı. Bu karar çıktığında Muğla'ya ilk gider gitmez benim projelerimin arasında çevreye duyarlı projeler düşünüp buna müdahale etmem gerektiğini düşündüm. Hemen atladım, kararnamenin ertesi günü gittim köylülerle görüştüm. Vatandaşlarla görüştümi yeri de incelemedim. Nereler kapsama alınıyor diye baktım. Açıkçası görünce üzüldüm. Buraların kamulaştırılması, linyit kömür bölgesine katılmasını yanlış olarak gördüm. Köylülerden de böyle bir intiba aldım. Bunun üzerine bir aksiyon almam gerekiyordu. Cumhurbaşkanını aradım ve objektif olan tespitlerimi aktardım. Çünkü ben cumhurbaşkanını iyi tanıyan biriyim. Cumhurbaşkanına doğruları söylerseniz, cumhurbaşkanı objektif düşünür. Cumhurbaşkanı bunu değerlendireceğini söyledi. Ertesi gün cumhurbaşkanının mitingleri vardı. Ben 24 saat boyunca uyumadım, buraya odaklandım. Mitinglerde iken cumhurbaşkanımızı iki defa daha aradım. Cumhurbaşkanı durumu araştırdığını ve değerlendireceğini söyledi. Resmi Gazete yayınlanınca kararın iptal edildiğini görünce Muğlalılar adına çok sevindim. O gece çok rahat bir uyku uyudum. Ondan önceki gece hiç uyumamıştım. Ben görevimi yaptığımı düşündüm. Ben sadece objektif olarak olayları cumhurbaşkanına aktardım. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra girişimlerim devam edecektir. 

"KOYLARIN BALÇIKLA DOLU OLMASI YÜREĞİMİ İNCİTTİ"
Ben Fethiye ile Marmaris'e gittiğimde körfezin öldüğünü gördüm. Her iki körfez bitmiş tükenmiş. Denizin dibinde balçık var. O koyların çevresi ormanla kaplı. O koyların dibinin balçıkla kaplı olması yüreğimi incitti. Büyükşehirin görevi orayı temiz tutmaktı. Muğla Büyükşehir Belediyesi bu konuda hiçbir şey yapmadı. Bunu ancak hükümetin katkısıyla buranın temizlenebileceğine kani oldum. Cumhurbaşkanına gittim. Cumhurbaşkanına koyların mevcut durumunu anlattım. Cumhurbaşkanı da çok üzüldü, bakanları arayıp talimatlar verdi. Süratla dip tarama-temizleme gönderilmesi talimatını verdi. 2 tane gemi geçen hafta geldi. Dip tarama ve temizleme çalışmaları başladı. 2 tane gemi de yola çıkacak. Dronelarla kirlenen bölge tespiti yapılacak ve dalış yapılarak temizlik yapılacak. 

"25 YILDIR BODRUM'DA YAŞIYORUM"
Bir insan bir ilde 25 yıl ikamet ediyorsa ithal aday olması mümkün değildir. Mardin'de doğdum ama 18 yıl yaşadım sonra ayrıldım. 25 yıldır Bodrum'da yaşıyorum. Son 10 yılımda siyaseti bıraktığım için 12 ay Bodrum'dayım. Ben öz ve öz Muğla'lıyım, Mardin'liyim, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.

"MAZBATAYI ALDIĞIM GÜNÜN ERTESİ CEKETİMİ ÇIKARIP, KOLLARIMI SIVAYIP GECE GÜNDÜZ İŞE BAŞLAYACAĞIM"
Aday olduğum günden bugüne projelerimde ortaya çıkıyorum. Atatürk ve cumhuriyet kelimelerinin arkasına sığınanlardan çok daha fazla Atatürkçüyüm, cumhuriyetin temel değerlerine saygılıyım. Ben Atatürk ve cumhuriyetin siyasetten kullanmayı asla kendime yedirmem. Ben Atatürk'ün yapın dediği şeyleri yapıyorum. Ben vazifemi yapıyorum, görevimi yapıyorum. Mazbatayı aldığım günün ertesi ceketimi çıkarıp, kollarımı sıvayıp gece gündüz işe başlayacağım.

"MUĞLA'DA YAŞANTIYA MÜDAHALE GÖRMEDİM"
Ben seküler yaşantısı olan bir insanım. Denize de gireriz, içkili yerlere de gireriz, konserlere de gideriz. Ben 25 senedir Bodrum'da, Muğla'da hiç kimsenin yaşantısına müdahale olduğunu görmedim. Ben seçildikten sonra asla böyle bir şeyin olması mümkün değildir. 9 belediye bizim elimizde. Hangisinde yaşam tarzına müdahale var mı? 

"MUĞLA'DA ALTYAPI YOK"
Bodrum'da 3 saate gittiğiniz yere benim projelerimle 30 dakikaya gideceksiniz. Bodrum, Marmaris dünyaya mal olmuş. Turizm cennetine yakışmıyor bu görüntüler. Altyapı yok Muğla'da. Bodrum'da yaşayan herkes geçen sene susuz kaldı. Menteşe ilçesi susuz kaldı. Ben evime tankerle su getiriyordum. Mevcut büyükşehir hizmetleri getirseydi ben bu işe soyunmayacaktım. Bu soruları yaşayan birisi olarak elimi taşın altına soktum. Buraya hizmet edecek bir belediye başkanı gelmesi lazım. 

“MUĞLA’NIN MERKEZİNDE SUSUZ KALDIK. EĞER MEVCUT BELEDİYE HİZMETLERİNİ GETİRMİŞ OLSAYDI BEN SİYASETE SOYUNMAYACAKTIM”
 Altyapı, su ve yol ile bağlantılı trafik sorunlarımızdır. Geçen yıl Bodrum’da ben ve yaşayan herkes susuz kaldık. Muğla’nın merkezi Menteşe ilçesi susuz kaldı. Musluğu açıyorsunuz damla su akmıyor. Ben gidiyordum tankerle evime su getiriyordum. Tankerle evine su getirmek için 5 gün 7 gün sıra bekliyorsun evine tankerle su getirmek için. Eğer mevcut olan Büyükşehir Belediyesi vatandaşa Belediye hizmetlerini getirmiş olsaydı ve vatandaşlar memnun olmuş olsaydı ben bugün siyasete soyunmayacaktım. Ben zaten milletvekilliği teklifi de aldım kabul etmedim. Çünkü ben siyaseti noktalamıştım. Ama ben bu yaşadığım sorunlardan dolayı Belediye Başkanlığı teklifini kabul ettim.
Cumhur İttifakı Muğla adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın'dan Akbelen açıklaması: 24 saat boyunca uyumadım yararlı bir iş oldu, görevimi yaptım - Resim : 1
“DAHA BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLMEDEN YOL ÇALIŞMASI BAŞLATTIM”
Seydikemer-Söğüt yolunun adı ölüm yolu. Bunun ortasında da bir Karabel tüneli var ve bu yıllardır yapılmıyor. Benim ilime bağlı Seydikemer ile Söğüt arasındaki bu yolda her yıl onlarca insan hayatını kaybediyor. Ben daha adayken gittim Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ve Ulaştırma Bakanlığı’na gittim ve bu yolun bir an önce başlaması gerektiğini söyledim ve takip ettim. Şu anda yolu yapacak olan firma şantiyesini kurdu ve başladı. Ben daha Belediye Başkanı seçilmedim ama bu yol şu anda çalışmaya başladı.

"DENİZDEN ARITMA SİSTEMİ İLE SUSUZLUĞA ACİL ÇÖZÜM BULACAĞIM"
Susuzluğu nasıl çözeceğim? Süratla Bodrum'un üç bölgesine denizden su arıtma tesisi kuracağım. Geçici olarak. Susuzluk sorununu bu şekilde çözeceğiz. Çevredeki göletlerden Bodrum'a su veren barajlarla ilgili araştırma yapacağız. Bodrum Barajı'nı devreye koyduğumuzda yılda 65 milyon metreküp su verecek. Fazla olan suyu da çevre illere ve tarıma vereceğiz.

“FETHİYE-KALKAN YOLU İÇİN KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE GİTTİM ÇALIŞMALARI HAZIRLADIM”
Fethiye-Kalkan yolu uzun zamandır yapılmayan bir yol ve burada çok kötü virajlı yollar var ve çok dar. Bunu da Karayolları Genel Müdürlüğü’ne gittim, çalışmalarını hazırladım. 51 kilometre. Henüz Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmemiş olmama rağmen ben bu icraatları yapıyorum.

“SU BORULARI ESKİDİ, PATLIYOR. ÇELİK BORULARLA DEĞİŞTİRİLMESİ LAZIM” 
Şu anda Bodrum’un su ihtiyacı yıllık 35 milyon metreküptür. Geçen yıl Bodrum’a verilen su miktarı 21 milyon metreküptür. Borular sürekli patlıyor. Çünkü bakım yapılmıyor. Yolun altından, kaldırımın altından geçen borular çelik boru ama tarladan geçenler CTP boru. Belediye’nin süratle bütün borularını çelik boruyla değiştirmesi lazım. Yapmıyor

“MUĞLA’NIN ACİL BİR STADYUMA İHTİYACI VAR” 
Muğla’nın acil bir stadyuma ihtiyacı var. Muğla Stadyumu Avrupa standartlarında projesi hazır, yeri hazır, finansmanı hazır. Fethiye Stadyumu da UEFA standartlarına uygun bir yer. Altında her türlü sosyal ve kültürel faaliyetler, tiyatro, Türk sineması olacak şekilde düzenlenmiş ve alışveriş merkezi olacak. Bodrum’a yakışır bir Bodrum stadyumu yapacağız. 12 bin kişilik, UEFA standartlarına uygun, 76 dönüm hazine arazisi. Yeri hazır, projesi hazır, finansmanı hazır.