Türkiye için tarihi gün! Bayraktar AKINCI TİHA, TSK envanterine girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akıncı TİHA'nın TSK envanterine girme töreninde konuştu. Erdoğan, "Akıncı TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri olmuştur" dedi.

Türkiye için tarihi gün! Bayraktar AKINCI TİHA, TSK envanterine girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin son 19 yılda yazdığı başarı hikayesinin en ön safında hiç şüphesiz savunma sanayimiz var. Bilhassa insansız hava araçları teknolojisinde ulaştığımız seviye, savunma sanayindeki kabiliyetlerimizin tüm dünya tarafından kabul edilen başarısının ifadesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorlu'da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin mühendislik kabiliyetlerinin yeni sembolü, bağımsızlığın gökyüzündeki yeni temsilcisi Taarruzi İnsansız Hava aracı Akıncı'nın teslimatı vesilesiyle bir arada bulunduklarını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Akıncı TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri olmuştur. Bu başarının arkasında 'en iyisini biz yaparız' diyen adanmış yürekler var.

10 yıl önce bize bu araçları satmayanlar şimdi sahada oyunu değşitiren Türk İHA'larını konuşuyor.

Afganistan'da anneler çocuklarını yabancı askerlere teslim ediyorsa vicdanlar buna nasıl razı oluyor. Bu sorunlar çözümsüz değildir.

Kimi ülkelerin teknolojideki üstünlüğünü kaynaklar elde etmek, sınırları değiştirmek için kullandığını görüyoruz. Türk askerinin adım attığı her toprak huzur buluyor.

Terör örgütlerinin işe yaramadığı durumlarda diplomatik sinsilikle sonuç almak isteyenler amacına ulaşamadı.

Yüzde 20'lerde yerlilik oranına sahip savunma sanayini bu kadar kısa sürede yüzde 80 yerliliğe yaklaştırmak Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarındandır.

Türkiye için tarihi gün! Bayraktar AKINCI TİHA, TSK envanterine girdi - Resim : 1

"ÖNCE TÜRKİYE'YE BAKACAK"

Her ne şekilde olursa olsun şu gerçeği herkes görüyor, biliyor. Bölgemizde herhangi bir tasarrufta bulunmak isteyen önce Türkiye'ye bakacak.

Akıncı ile birlikte dünya çok daha farklı müzakerelerin içine girecektir.

Bölgemizde bir taşı bile yerinden oynatmak isteyen önce Türkiye'nin rızasını arayacak. Bölgemizde operasyona niyetlenen önce Türkiye'nin barış ve istikrar esaslı yaklaşımını değerlendirecek.

Bayraktar TB2'lerimizi Ukrayna, Katar ve Azerbaycan'a ihraç etmiş durumdayız, yeni yeni ihraç anlaşmaları da yapıldı, yapılıyor.

ÖZELLİKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Yapılan testlerde Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kıran AKINCI, 25 saat 46 dakika havada kaldı. Taarruzi İHA, havadan kavaya füze atabilme ve yapay zeka gibi birçok özelliği ile de dikkat çekiyor.

Türkiye için tarihi gün! Bayraktar AKINCI TİHA, TSK envanterine girdi - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İLK İMZAYI ATTI

Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alana geldi ve ilk imzayı attı.

İRTİFA REKORU KIRDI

AKINCI, geliştirilme sürecinde önemli başarılara imza attı. Milli olarak geliştirilen bir hava aracıyla ulaşılan en yüksek irtifaya çıkan Bayraktar AKINCI, Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı. Gökyüzünde 38 bin 39 feet (11 bin 594 metre) yüksekliğe çıkan Bayraktar AKINCI, 25 saat 46 dakika havada kaldı. Bayraktar AKINCI, test ve eğitim uçuşlarında 1000'den fazla sorti yaptı.

Türkiye için tarihi gün! Bayraktar AKINCI TİHA, TSK envanterine girdi - Resim : 3

HEDEFLERİ TAM 12'DEN VURDU

Bayraktar AKINCI, 22 Nisan'da yapılan ilk atış testinde milli olarak geliştirilen akıllı mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve ilk kez kullanılan MAM-T ile hedefleri başarıyla vurdu, 5 Temmuz'da yapılan atış testinde de ilk defa harp başlıklı mühimmatlar kullanıldı. Canlı mühimmatlarla yapılan atış testinde de AKINCI'dan atılan mühimmatlar hedefleri tam isabetle vurdu.

GÜCÜNÜ YERLİ MÜHİMMATLARDAN ALACAK

Savaş uçaklarının yükünü azaltacak Bayraktar AKINCI TİHA ile hava bombardımanı da icra edilebilecek. Türkiye'de milli olarak geliştirilen hava-hava füzeleriyle donatılacak AKINCI TİHA, böylece hava hedeflerini de etkisiz hale getirebilecek.

Türkiye için tarihi gün! Bayraktar AKINCI TİHA, TSK envanterine girdi - Resim : 4

Kendi sınıfında dünyanın en ileri teknolojik özelliklerine sahip Bayraktar AKINCI TİHA, yerli ve milli olarak üretilen MAM-L, MAM-C, MAM-T, Nüfuz Edici Bomba, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A, Hassas Güdüm Kiti (HGK), Lazer Güdüm Kiti (LGK) gibi mühimmat, füze, bomba ve güdüm kitleriyle donatılacak. Tam Otomatik Uçuş Kontrol ve 3 Yedekli Otopilot Sistemi'yle yer sistemlerine bağımlı olmaksızın otomatik iniş kalkış yapabilen Bayraktar AKINCI TİHA, Çift Yedekli SATCOM ile haberleşme menzili bulunmaksızın uydu vasıtasıyla komuta edilebilecek.