Cumhurbaşkanı Erdoğan onayı verdi! Ev yapacaklar için devlet desteği geliyor! Tam 500 bin TL hibe verilecek

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra bölgede yaşayan ve kendi evini yapmak isteyen depremzedelere devlet tarafından 500 bin TL hibe verileceği açıklandı. Açıklamayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseski yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayı verdi! Ev yapacaklar için devlet desteği geliyor! Tam 500 bin TL hibe verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara’da Yerinde Dönüşüm Modeli Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

Özhaseki, deprem bölgesindeki konutların eylül-ekim ayında depremzedelere teslim edileceğini belirtirken bir yıl içerisinde ise 313 bin konutun bitmesinin planlandığını dile getirdi. Bakanın açıklamasına göre, "Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi yapısını yerinde inşa edecek afetzedelere konutlar için 500 bin lira, iş yerleri için 250 bin lira hibe verilecek. Ayrıca kendi yapısını inşa edecek afetzedelerin konut için 500 bin ile 800 bin lira, iş yeri için 250 bin ile 500 bin lira arasında faizsiz kredi" kullanabilecek.

"EN BÜYÜK FELAKETLE KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Özhaseki'nin açıklamalarından satır başları: "Bundan sonraki dönemde yapacağımız yol haritalarını paylaşmak istiyoruz. En büyük felaketle karşı karşıya kaldık. 11 ilimizi derinden etkiledi. 14 milyon insan bundan etkilendi ve 50 binden fazla canımızı toprağa verdik. Büyük bir afetti, altından kalkmak kolay değildi. 680 bin konut, 170 bin bağımsız birim diye tarif edebileceğimiz depo, işyeri, dükkan gibi yerler yıkıldı veya yıkılmaya devam ediyor”

"TÜRKİYE BİR DEPREM ÜLKESİDİR”

"Çok duygusal anlar yaşandı. Kumbarasını boşaltan çocuklar, haccını erteleyen yaşlılarımız, parasını gönderen insanlar duyduk ki mütehassıs olduk. Bölgeye gelen birçok yabancı misyon şefleri, büyükelçiler bize hep şunu söylediler; 'Bizim başımıza böyle felaketin yarısı gelseydi biz bunun altından kalkamazdık.' Böyle bir felaketin altından kalkacak millet varsa o da Türk milleti. Hiç kimse unutmasın, Türkiye deprem ülkesidir. Son 100 yılda anakaramızda ve denizlerde meydana gelen 6 ve üzeri deprem sayısı 226. Yani her sene neredeyse 2-3 tane yıkıcı şiddette depreme maruz kalıyoruz. 1,5 senede bir bu topraklarda yıkıcı deprem meydana geliyor. Böyle bir ortamda bize düşen şey depremlerden ders almak ve ona uygun şekilde adım atmak”