Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. Görüşme'de Libya ve Suriye'deki son durum olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Görüşme sonrasında Cumhurbaşkanılığı İletişim Başkanlığı'ndan ve Beyaz Saray'dan açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, CumhurbaşkanıÿErdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında bugün telefon görüşmesi gerçekleştirildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Görüşmede ikili meselelerin yanı sıra Libya ve Suriye'deki son durum başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Irak'ta Amerikan güvenlik birimlerini hedef alan eylemleri endişe ve üzüntüyle takip ettiklerini ifade ederek, ABD Büyükelçiliğine yönelik eylemlerin sona ermesinden duydukları memnuniyeti muhataplarıyla paylaşmışlardır.

İki lider, bölgesel meselelerinin çözümünde diplomasinin önemini vurgulamışlar; ikili ilişkilerde ise birlikte kazanmak için işbirliğinin güçlendirilmesi noktasında mutabık kalmışlardır."

Beyaz Saray'dan da bir açıklama yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump görüşmesine dair Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Açıklamada,ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Libya'ya dış müdahaleye karşıyız' mesajı verdiği açıklandı.