Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Afet İletişimi Sempozyumu'nda konuştu: "Asrın felaketini afet iletişimi bağlamında bir milat kabul ediyoruz"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Afet İletişimi Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada depremden bu yana yapılanlara ilişkin bilgi verdi. Altun, afet iletişiminin bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, “Türkiye olarak asrın felaketini afet iletişimi bağlamında bir milat olarak kabul ediyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Afet İletişimi Sempozyumu'nda konuştu: "Asrın felaketini afet iletişimi bağlamında bir milat kabul ediyoruz"

6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden tam 1 yıl geçti.

Bu süre içerisinde devlet, tüm imkanlarını seferber ederek bölgedeki vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştı.

Depremin ilk anından beri yapılan çalışmalar ise Afet İletişimi Sempozyumu'nda ele alındı.

Sempozyum kapsamında konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Afet iletişimi, Türkiye iletişim modelinin önemli sacayaklarından." diyerek şu ifadelere yer verdi;

DEPREM SÜRECİNDE YAPILAN DEZENFORMASYONLAR

Depremin ardından hızlı bir imar ve inşa çalışması başlatıldı. Ulusal ve uluslararası medya mensuplarını depremin yıl dönümünde bölgeye götürdük.

Deprem sürecinde yapılan dezenformasyonların önüne geçmek için büyük çaba harcadık. Medyanın güçlü isimleri, güçlü kalemleri büyük fedakarlık göstererek deprem sürecini şeffaflıkla aktardı.

"ASRIN FELAKETİNİ AFET İLETİŞİMİ BAĞLAMINDA BİR MİLAT OLARAK KABUL EDİYORUZ"

Türkiye olarak asrın felaketini afet iletişimi bağlamında bir milat olarak kabul ediyoruz. Afet iletişimi bir zorunluluktur.

Bu sürecin en önemli yanı kamuoyunun açık ve şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesidir. Biz depremin ilk anından itibaren bu konuya çok büyük özen gösterdik ve kamuoyunun hakikati en doğru, en şeffaf, en hızlı şekilde elde edebilmesi için gayret sarf ettik.

"TÜRKİYE, DEPREMDEN ZARAR GÖREN KARDEŞLERİMİZ İÇİN HER TÜRLÜ İMKANI SEFERBER ETMİŞTİR"

Türkiye, depremden zarar gören kardeşlerimiz için bütün kurum ve kuruluşlarıyla, milletimizin bütün bileşenleriyle, unsurlarıyla, vatandaşlarıyla bir eşgüdüm içinde elinden gelen her türlü imkanı seferber etmiştir. Bundan sonra da bölgeye yönelik inşallah ihya ve inşa çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.

"441 BİN 500 BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN HAK SAHİPLİĞİ TESPİTİ YAPILDI"

Bugüne kadar AFAD tarafından 390 bin konut, 40 bin iş yeri ve 11 bin 500 ahır olmak üzere toplamda 441 bin 500 bağımsız bölüm için hak sahipliği tespiti yapıldı.