Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanıyor: Memur, memur emeklisi ve gençlerin gözü bu toplantıda olacak! İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanlığı kabinesi kritik gündem başlıklarını görüşmek için toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan toplantıda memur ve memur emeklilerine yönelik zam süreci, enflasyonla mücadele ve AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan gençlerin ilk elektronik eşya alımlarında vergiden muaf tutulması uygulaması ve KKTC’deki Pile-Yiğitler yolu gerilimi masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanıyor: Memur, memur emeklisi ve gençlerin gözü bu toplantıda olacak! İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı, yarın Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıda kritik birçok konu masaya yatırılacak.

MEMUR ZAMMI PAZARLIĞI

Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'n 6.5 milyondan fazla memur ve memur emeklisine yönelik zam pazarlığı konusunda kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor. Memur temsilcilerinden teklifin yeterli bulunmadığı açıklamaları yapılırken pazarlık süreci ve memurlar için atılabilecek ek adımlar ele alınacak.

EKONOMİDEKİ SON DURUM

Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomideki son duruma ilişkin olarak kabine üyelerine sunum yapması bekleniyor. Toplantıda enflasyonla mücadele ve para sıkılaştırma süreci konuşulacak.

Son günlerde iş dünyasının kredilere ulaşım konusunda dile getirdikleri şikayetlerin de kabinede ele alınması bekleniyor.

KKTC’DE YAŞANAN PİLE- YİĞİTLER YOLU GERİLİMİ

KKTC'de Pile-Yiğitler yolunun yapımına Birleşmiş Milletler’in (BM) engel olması sonrası yaşanan gerilim kabinede ele alınacak. Türkiye'nin uluslararası arenada atabileceği adımlar konuşulacak.

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ

Türkiye- Rusya ilişkileri kabinenin gündeminde olacak. Özellikle Rusya'nın Karadeniz'de Türk gemisine yönelik baskını ve Tahıl koridoru anlaşmasının uzatılması girişimleri masaya yatırılacak.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılması planlanan yüz yüze görüşmenin ayrıntıları konuşulacak.

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON, TABLET VE BİLGİSAYAR UYGULAMASI

Ayrıca AK Parti’nin Seçim beyannamesinde yer alan gençlerin ilk elektronik eşya alımlarında vergiden muaf tutulması uygulaması da masaya yatırılacak. Akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi elektronik eşyalardaki vergi indirimi için hükümet nezdinde yapılabilecekler ele alınacak.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunması bekleniyor.

 

 

 

Kaynak: NTV