Anaokulları ne zaman açılıyor?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan anaokulları için yeni kararlar alındı. Cumhurbaşkanlığı ve MEB'in ortak açıklamasına göre anaokulları kararı ne olacak?

Anaokulları ne zaman açılıyor?

Koronavirüs vaka oranlarındaki artış sonucu lise, ortaokul, ilkokul gibi okul öncesi kurumlar için de uzaktan eğitim gündeme gelmişti. Dün Cumhurbaşkanlığı liderliğinde gerçekleşen son Kabine Toplantısı ile ana okulları, kreşler ile ilgili yeni kararlar alındı. Peki, anaokulu, kreşler yüz yüze eğitme açılacak mı?

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, okul öncesi kurumlar için alınan kararı dün duyurdu. Buna göre, ''Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları, ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürebilecektir.'' ifadelerine yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ise; ''Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan karar gereği, ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmî ve özel tüm anaokulları, Kovid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yarından itibaren yüz yüze eğitime geçecektir.'' denildi.