Darphaneye çevirdikleri villada para bastılar! Bankamatiklerin kabul ettiği sahte paralarla alışveriş yaptılar!

Osmaniye'de kiraladıkları villada sahte para basan 3 şahıs, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon ile yakalanarak, gözaltına alındı. Villada bulunan çok sayıda sahte para ve para üretiminde kullanılan malzeme ve makinelere de el konuldu.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 6 aylık teknik ve fiziki olarak çalışma yapıldı. O.A, S.F, O.A.A isimli 3 şahıs kiraladıkları villayı bir nevi darphaneye çevirdi. Villa içerisine para basmak için gerekli olan, para kontrol makineleri, ultraviyole ışık cihazı, renkli yazıcılar, baskı makinesi, elektromekanik yıkama ve kurutma makinesi, para sayma makineleri, çeşitli yağlı kağıtlar ve kimyevi boyalar, plaka, para kalıpları gibi makine ve malzemeleri toplayan şahıslar, kurdukları sistem ile sahte para bastı. 

Bankamatikler kabul etti!

Tv100'den Devrim Tosunoğlu'nun özel haberine göre, bastıkları sahte paraları Osmaniye, Adana, Mersin, Gaziantep ve Konya illerinde bulunan çeşitli bankamatiklere yatıran şahıslar, daha sonrasında ise yatırdıkları paraları sanal alışveriş kartlarına yükleyip çeşitli zincir mağazalardan alışveriş yaptı. Aynı zamanda başka bankamatiklerden de gerçek paraları çektikleri tespit edildi. Sahte para üretiminin her aşamasını titizlikle kontrol eden makineleri olan şahısların bastıkları paraları, bankamatikler gerçek para olarak algıladı. 

Adli işlemler sürüyor

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri bahse konu olan darphaneye düzenlenen operasyonda, villada bulunan çok sayıda sahte para ve para üretiminde kullanılan makinelere el konuldu. 3 şüpheli suç unsurlarıyla birlikte kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların adli işlemleri sürüyor.