Denizlerde yaşanan fırtına hamsinin fiyatını olumsuz etkiledi, hamsi fiyatı 100 TL'yi buldu!

Kış aylarının en çok tercih edilen balıklarından olan hamsi Bolu'da vatandaşların yoğun ilgisi ile karşı karşıya. Hamsi almak için balık pazarlarına akın eden balık severler tezgahları süsleyen hamsileri kapış kapış götürüyor. Denizlerde yaşanan fırtınaların etkiledi hamsi popülasyonu ise balık esnafının yüzünü güldürmüyor.

Denizlerde yaşanan fırtına hamsinin fiyatını olumsuz etkiledi, hamsi fiyatı 100 TL'yi buldu!

Kış aylarının en sevilen balıkları arasında yer alan hamsi Bolu'da balık severlerin yoğun ilgisi ile karşı karşıya. Tezgahların aranan ismi hamsi sezonun en çok satılan balıkları arasında yer alıyor. Balıkçılar, denizdeki fırtınanın hamsi bolluğunu olumsuz etkilediğini ancak müşterilerin en çok talep ettiği balığın yine hamsi olduğunu söyledi.

HAMSİ BU HAFTA 100 LİRADAN ALICI BULUYOR

Bolu’nun İhsaniye Mahallesi’nde haftanın her günü açık olan balık tezgahlarında hamsi yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz haftalarda 80-120 lira arasında inişli-çıkışlı bir fiyat aralığında seyreden hamsi, bu hafta 100 liradan tezgahtaki yerini aldı. Balıkçı esnafı, denizde fırtına olduğunu ve bu durumun hamsi bolluğunu olumsuz etkilediğini dile getirdi.

 

Denizlerde yaşanan fırtına hamsinin fiyatını olumsuz etkiledi, hamsi fiyatı 100 TL'yi buldu! - Resim : 1

DENİZLERDE YAŞANAN FIRTINA HAMSİ FİAYTINI ETKİLİYOR

Denizde fırtına olmasından kaynaklı fiyatların yüksek olduğunu ifade eden Engin Yıldız, “Fiyatlar şuan da biraz yüksek. Yüksek olmasının sebebi denizde fırtına var, kayıklar av yapamıyor. Talebin altında bir balık var tezgahta, fiyatlar yüksek. İnşallah gelecek günlerde fiyat düşer. Vatandaşın talebi güzel. Bizim gönlümüzden geçen 40-50 liraya kadar düşsün istiyoruz ama maliyetlerden kaynaklı 60-70 liraya kadar düşer” dedi.

 

Denizlerde yaşanan fırtına hamsinin fiyatını olumsuz etkiledi, hamsi fiyatı 100 TL'yi buldu! - Resim : 2