Denizlerden 150 futbol sahası büyüklüğünde hayalet ağ toplandı! Çek çek bitmedi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen denizleri ve iç suları temizleme çalışmaları son hızla devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamada, denizlerden ve iç sulardan 150 futbol sahası büyüklüğünde hayalet ağ çıkarıldığı ifade edildi.

Denizlerden 150 futbol sahası büyüklüğünde hayalet ağ toplandı! Çek çek bitmedi

Tarım ve Orman Bakanlığı, denizleri ve iç suları temizlemeye yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Denizden ve iç sulardan toplanan hayalet ağların çokluğu ise yetkilileri hayret ettirdi.  Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı pek çok ilde deniz ve iç suların temizliğinin sağlandığı açıkladı. Bu iller arasında Aydın da yer aldı.

Bakan Yumaklı'nın 'hayalet ağlara geçit yok' diyerek yaptığı paylaşımında hayalet ağ temizliği yapılan Aydın'ın da aralarında bulunduğu şehirler, İstanbul, Bursa, Yalova, Balıkesir, İzmir, Muğla, Antalya, Çanakkale, Kocaeli, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Hatay olarak açıklandı.

 

Denizlerden 150 futbol sahası büyüklüğünde hayalet ağ toplandı! Çek çek bitmedi - Resim : 1

''ÇEVREMİZİ HEP BİRLİKTE KORUYALIM''

"Temiz bir dünya, sürdürülebilir gelecek, doğal yaşam ve su kaynaklarını korumak için bir olalım, çevremizi hep birlikte koruyalım" ifadelerini kullanan Yumaklı paylaşımında, "Denizlerimizi ve iç sularımızı yaklaşık 150 futbol sahası büyüklüğündeki hayalet ağdan temizledik. Bugüne kadar 166 milyon metrekare alan taranarak, yaklaşık 1 milyon metrekare ağ, 40 bin sepet ve benzeri terk edilmiş av aracı, sulardan temizlendi. Yaklaşık 2,75 milyon sucul canlı, ağlara takılmaktan kurtuldu. Bu yıl 100 bin metrekare ağı daha, sulardan temizlemeyi hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Denizlerden 150 futbol sahası büyüklüğünde hayalet ağ toplandı! Çek çek bitmedi - Resim : 2