Depremde evi yıkılanlara ev verilecek mi? Depremde evi yıkılanlara devlet desteği var mı?

Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerle sarsıldı. 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremde hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, depremden sağ kurtulanlar da Kızılay, devletin ve yerel yönetimlerin belirlediği yerlerde kalıyor. Soğuk hava ve kar yağışı ise depremzedeleri olumsuz etkiliyor. Peki, Depremde evi yıkılanlara ev verilecek mi? Depremde evi yıkılanlara devlet desteği var mı? İşte detaylar…

Depremde evi yıkılanlara ev verilecek mi? Depremde evi yıkılanlara devlet desteği var mı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremle sarsılan Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da depremin yarattığı kayıplar ve ağır hasar giderek ağırlaşıyor.

Depremden kurtulanlar ise enkaz altından gelecek iyi haberleri beklerken, bir yandan soğuk hava ile de mücadele ediyor. Devlet AFAD ve Kızılay öncülüğünde depremzedeler için her türlü yardımı seferber etti. Türkiye’nin pek çok yerinden yerel yönetimler, depremin etkilediği şehirlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım seferberliği başlattı. Deprem bölgesindeki vatandaşlar, devletin ve belediyelerin belirlediği yerlerde kalıyor. Bazı oteller, kapılarını depremzedelere açarken, çadırlar da bölgede ivedilikle kuruluyor.

DEPREMDE EVİ YIKILANLARA EV VERİLECEK Mİ?

Devlet, geçmişte sel ve deprem gibi doğal afetlerde TOKİ’yi devreye alarak evi yıkılanların evlerini yeniden inşa etmiş ve destek vermişti. Kahramanmaraş depreminin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı durum tespiti çalışmalarına başladı.

Evi yıkılanlara deprem desteği hakkında açıklamalar henüz gelmedi ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgeye 1000 konteyner sevkiyatının başladığını duyurdu.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, "Bölgemizde şu an vatandaşlarımıza 13 bin 500 battaniye ve 4 bin çadırımız ulaştırıldı. Çadır kurulumları başladı. Bölgeye şu an için 10 bin çadırımızın sevkiyatı sürmekte. Gelmesiyle birlikte kurulumu sağlanıyor. 1000 konteyner sevkiyatı başladı." dedi.