Depremde ölenlerin isimleri açıklandı mı? Maraş, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay ölenlerin kimlikleri belli oldu mu?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler başta Kahramanmaraş olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da da büyük yıkıma neden oldu. Halen yakınlarından haber alamayanlar depremde ölenlerin isim listelerini araştırıyor. Peki, Depremde ölenlerin isimleri açıklandı mı? Maraş, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay ölenlerin kimlikleri belli oldu mu? Depremde ölenlerin isimleri nereden açıklanır? İşte detaylar…

Depremde ölenlerin isimleri açıklandı mı? Maraş, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay ölenlerin kimlikleri belli oldu mu?

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da yıkıma neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgeyle yedi gün süreyle milli yas ilan edildi.

Genelgede, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir." ifadesine yer verildi.

GÖNÜLLÜLER DEPREM BÖLGESİNE GİDİYOR

İstanbul'dan deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen binlerce yardım gönüllüsü, İstanbul Havalimanı'na akın etti.

Enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sürerken, yakınlarına hala ulaşamayanlar da deprem bölgesinde ölenlerin isim listelerinin açıklanıp açıklanmadığını araştırıyor.

SOSYAL MEDYADAN YARDIM İSTEDİLER

Depremde enkaz altında kalanlar sosyal medya üzerinden yardım istedi. Sosyal medya kullanıcıları, göçük altında kalanların verdikleri adresleri yetkililere ulaştırabilmek için çok sayıda mesaj attı.

DEPREMDE ÖLENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI MI?

Depremde ölenlerin isimleri ve kimlikleri ile ilgili AFAD veya valiliklerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kimliklerin tespiti için ayrı bir çalışma yürütülmesi bekleniyor.