Depremlerin kokusunu alan Şener Üşümezsoy, deprem olacak yeni yeri açıkladı

Şener Üşemezsoy son iki depremin ardından yeni depremin yerini açıkladı. Üşümezsoy, “Hem Kuşadası-Selçuk hem de Assos-Küçükkuyu’nda Assos önemli değil aslında, Daha çok Küçükkuyu’nda hissedilecek bir deprem riski var." dedi.

Depremlerin kokusunu alan Şener Üşümezsoy, deprem olacak yeni yeri açıkladı

Ege Denizi'ndeki Midilli Adası'nda 5 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yine aynı bölgede 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Art arda yaşanan depremlerin ardından gözler uzmanlara çevrildi. Deprem konusundaki tahminleriyle bilinen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Yeniçağ'a yeni deprem beklediği yerleri açıkladı. 

Prof. Dr. Üşümezsoy, "Hem Kuşadası-Selçuk hem de Assos-Küçükkuyu’nda Assos önemli değil aslında, Daha çok Küçükkuyu’nda hissedilecek bir deprem riski var." dedi.

"EFES'İN KUZEYİNTEKİ FAY HATTINDA HAREKETLİLİK VAR"

Söz konusu depremler için Üşümezsoy, “Kuşadası’ndaki Samos depreminin etkisi sonucu yükselen stres yükseldi. Kuşadası Körfezi’nin doğu kesiminde karaya doğru ilerleyen Selçuk, Efes’in kuzeyindeki fay hattında bir stres yükselmesi ve hareketlilik görülüyor.” ifadelerini kullandı. 

Midilli’nin kuzey kenarında ve Edremit Körfezi’nin batı kenarında bir deprem riski olduğunu aktaran Üşümezsoy, Küçükkuyu-Assos'a doğru hissedilir bir risk potansiyelinin olduğunu aktardı