Oy kullanmak için adres değişikliği için son tarih ne? e-Devlet üzerinde adres değişikliği nasıl yapılır? İşte ikamet değişikliği işlemleri!

Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım resmen başladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 2023 seçimleri ile ilgili takvimi paylaşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili seçimleri için süreç başladı. Oy kullanacak vatandaşlar için adres değişikliği ile ilgili işlemler de başladı. Özellikle seçimlerde oy kullanacak depremzedeler ile ilgili kararname yayınlandı. Peki, Oy kullanmak için adres değişikliği için son tarih ne? e-Devlet üzerinde adres değişikliği nasıl yapılır?

Oy kullanmak için adres değişikliği için son tarih ne? e-Devlet üzerinde adres değişikliği nasıl yapılır? İşte ikamet değişikliği işlemleri!

2023 yılı Genel Seçimleri ile Cumhurbaşkanı Seçimleri için geri sayım başladı. YSK’nın seçim takvimini açıklamasıyla birlikte oy kullanacaklar için adres değişikliği ve güncelleme işlemleri ile ilgili süreç de başladı. Özellikle depremzede seçmenler için kararname yayınlandı.

OY KULLANMAK İÇİN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN SON TARİH NE?

Deprem bölgesinde yaşayan ve farklı illere göç eden depremzede seçmenler için adres güncelleme işlemleri 17 Mart Cuma günü sona erecek. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü; asrın afetinin ardından evlerinden taşınmak zorunda kalan depremzede vatandaşlarımızın, oy kullanabilmeleri için taşındıkları diğer il veya ilçelerin yanı sıra aynı il veya ilçe içinde de olsa yurt, otel, pansiyon, konteyner, çadır, huzurevi gibi geçici yerlerde de olsa bulundukları şehirdeki nüfus müdürlüklerine bildirmesi uyarısında bulundu.

Yeni adres beyanlarının 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e-Devlet ve Nüfusmatikler üzerinden yapılabileceği vurgulandı. 18 Mart 2023'ten itibaren ise adres beyanına dair işlemler ilçe seçim kurullarının kararı ile yapılabilecek.

Oy kullanmak için adres değişikliği için son tarih ne? e-Devlet üzerinde adres değişikliği nasıl yapılır? İşte ikamet değişikliği işlemleri! - Resim : 1

E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra gelen sayfadaki “Sadece kendim için adres bildiriminde bulunacağım.” Ve “Kendim ve aynı konutu paylaştığım aile fertleri için adres bildiriminde bulunacağım.” Seçeneklerinden birini işaretleyip, taşınma tarihi bölümüne geçin. Bilgileri doldurarak bir sonraki sayfada adres bilgileri talep edilecek. Yerleşim yeri ve/veya diğer adres seçimi için, "Adres Bul" düğmesine tıklayınız. Adres seçim ekranı açılacaktır. Açılan ekrandan bildirimde bulunacağınız adresi seçin.

Bu işlemi de tamamladıktan sonra bildirim yöntemi olarak mobil imza, elektronik imza ve SMS ile doğrulama seçeneklerinden birisini seçiniz. Mobil ve elektronik imza operatörler tarafından sağlandığı için SMS ile doğrulama daha erişilebilir bir yöntem olacaktır.

Ardından ilerle tuşuna bastıktan sonra cep telefonuna gelen doğrulama kodunu sayfaya girip tescil işlemine geçiş yapabilirsiniz.