Oyuncak değil gerçek!.. Gören şaştı kaldı!

Sivas’ta yaralı bir baykuş evin içine girdi. Baykuş, itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak koruma altına alındı.

Sivas’ta kent merkezinde yaşanan olayda Özdem Tok, evinin balkonundan dev bir baykuş girdi. Tok, baykuşu yakalamakta güçlük çekince durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Sivas Belediyesi İtfaiye ekipleri, ihbar üzerine eve geldi. Dev baykuşun kanat kısmının yaralı olduğunu fark edildi. Yaralı baykuşu zarar vermeden yakalamak için bir süre uğraş verildi.

Baykuş, kısa bir süre sonrasında çarşafla yakalayabildi. Ekipler, baykuşu itfaiye müdürlüğüne getirdi ve baykuşun tedavisinin yapılmasının ardından doğaya bırakılması için Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne teslim edildi.

İtfaiye eri Erhan Biter, dev baykuşu gördüklerinde şaşkınlık yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

Biter, “Evin içine balkondan girmişti. Ev sahipleri itfaiye müdürlüğümüzü arayarak durumu bildirdi. Baykuşun kanat kısmında kırık var. Hayvanı şimdi aldık, itfaiyemize getirdik. Buradan da tedavi ettirmek için veteriner işleri müdürlüğüne gidecek. Tedavisinin ardından doğaya bırakacağız. Şimdiye kadar yakaladığımız en büyük baykuş diyebiliriz. Daha önce de çok sayıda baykuş yakaladım ama en büyüğü buydu. Evet çok şaşırdık" dedi.