DEVA ile Demokrat Parti Meclis'te grup mu kuracak? Kulisleri hareketlendiren gelişmenin detaylarına tv100 ulaştı

Gelecek Partisi ile Saadet Partisi'nin Meclis'te grup kurmasının ardından gözler DEVA ve Demokrat Parti'ye çevrildi. Kulisler bu iki partinin birleşerek grup kuracağı iddialarını konuşmaya başladı. tv100 editörü Betül Araz'a konuşan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, bu iddiaları yalanladı ancak açık kapı da bıraktı. Şahin, "Şu an için böyle bir şey yok ama bu olmayacağı anlamına gelmez." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sıcak gelişmeler yaşanıyor. DEVA ve Demokrat Parti'nin grup kuracağı iddiaları sonrası kulisler hareketlendi. Ankara'da yaşanan bu hareketliliğin detaylarına ise tv100 editörü Betül Araz ulaştı.

CHP listelerinden seçime giren Saadet ve Gelecek Partisi Meclis'te bir grup kurdu.

Bu iki partinin adımı sonrası gözler, DEVA ve Demokrat Partisine çevrildi.

'15 milletvekili bulunan DEVA Partisi ve 3 milletvekili bulunan Demokrat Parti Meclis'te grup kuracak mı?' sorusu merak ediliyordu.

Toplamda 18 milletvekili bulunan iki partinin, grup kurmak için kalan 2 milletvekilini nasıl sağlayacağı ise bir diğer merak edilen soruydu.

Bu soruların yanıtını DEVA ve Demokrat Partili yetkililer tv100'e açıkladı.

Parti yetkilileri, iki partinin grup kuracağı yönündeki iddiaları yalanlanlayarak, henüz böyle bir çalışmanın olmadığının altını çizdi.

GRUP KURMAK İÇİN AÇIK KAPI BIRAKTI

Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin, yaptığı açıklamada, henüz alınmış bir karar olmadığını söylese de grupla ilgili açık kapı bıraktı.

Şahin, "Grup kuracağımız yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Demokrat Parti ile bir girişim söz konusu değil. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Bunlar mutlaka zamanla oturulup konuşulacak şeyler. Grup kurmayı arzu ediyoruz" dedi.

KALAN 2 MİLLETVEKİLİ NASIL SAĞLANACAK?

'Grup kurmak için kalan 2 vekili nereden sağlayacaksınız?' sorusuna yanıt veren Şahin, "Alınmış bir karar olmadığı için bunu şu an konuşmak doğru değil" ifadelerini kullandı.

Demokrat Partili kurmaylar ise, iki parti arasında böyle bir çalışmanın olmadığını, DEVA Partisi tarafından kendilerine böyle bir teklif gelmediğini söyledi.