Devasa kurbağa çevresine şöyle bir baktı ve gelip çamuru kazmaya başladı. Kurbağanın bunu yapma amacını öğrenenler duygu dolu anlar yaşadı

Devasa kurbağa çevresine şöyle bir baktı ve göl ile küçük bir su kütlesini ayıran çamuru kazmaya başladı. Kurbağanın bunu yapma amacı ise duyanları duygulandırdı. Küçük su kütlesinin içinde yüzlerce yavrusu olan baba kurbağa, onları kurtarmak için harekete geçti. Güneşin suyu buharlaştırması sebebiyle kısa zamanda suyun kuruyarak yavrularının orada öleceğini anlayan kurbağa, çamuru kazdı ve yavrularının göle gitmesi için onlara bir yol açtı.

Görüntülerde, iribaş havuzunu gözetleyen bir kurbağa baba görülüyordu. Kurbağalar söz konusu olduğunda babaların, yavru sürüsüne göz kulak olması alışıldık bir durumdur. Ancak bu baba, iribaşların yüzdüğü küçük su kütlesini sıcak güneş buharlaştırmaya başladığında harekete geçti. Baba kurbağanın eğer hızlı düşünerek harekete geçmemiş olsaydı, su birikintisi bir saat içinde kurur ve tüm yavruların tamamı da ölürdü.

Devasa kurbağa çevresine şöyle bir baktı ve gelip çamuru kazmaya başladı. Kurbağanın bunu yapma amacını öğrenenler duygu dolu anlar yaşadı - Resim : 1

HEPSİ KARŞIYA GEÇENE KADAR KAZMAYA DEVAM ETTİ

Baba kurbağa, su birikintisini daha büyük su kütlesinden ayıran çamura doğru yürüdü ve suyun iki bölüm arasında akması için bir yol açmak için tüm gücünü kullanmaya başladı. Her basışta daha fazla iribaş, sonunda her biri karşıya geçene kadar kazmaya devam etti. O anları izleyenler, bir canlının türü ne olursa olsun babalık duygusunu hissettiğine dair duygusal yorumlarda bulundu.