Bahçeli'den 'ABD'ye ziyaret' açıklaması

Bahçeli: Cumhurbaşkanımızın ABD ziyareti hakkındaki kararı kendi takdiridir. Biz, kararı ne olursa olsun yanındayız, desteğimiz tamdır.

Bahçeli'den 'ABD'ye ziyaret' açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Siyasi gündem Cumhurbaşkanı'nın ABD ziyaretine kilitlendi. Sayın Erdoğan'ın Trump ile görüşüp görüşmeyeceği, ABD'ye gidip gitmeyeceği tartışmaların odağına yerleşti. Bazı köşe yazarları da, mesela Deniz Zeyrek, mesela Güneri Civaoğlu sizin bu ziyarete itiraz ettiğinizi, olumsuz baktığınızı yazdılar. Konuyla ilgili görüşünüz nedir?'' sorusuna şu yanıtı verdi...

''Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD'ye gidip gitmeyeceği konusundaki tartışmaları ve fikri münakaşaları elbette yakından izliyorum. Her gün televizyonlarda, gazete köşelerinde yorum ve değerlendirmeler yapılıyor. Bunları takip ediyorum. Ancak bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD'ye gidip gitmemesi hususunda bırakınız bir açıklama yapmayı, imada dahi bulunmadım. Öncelikle ve önemle ifade etmeliyim ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD ziyareti hakkındaki kararı tamamıyla kendi takdiridir."