Dikkat! Ölümcül hastalıkta vakalar olağandışı yükseliyor

İngiltere'de 19. yüzyılda görülen ve çocuk ölümlerine yol açan hastalık yeniden ortaya çıktı. Doktorlar kış hastalığı olarak bilinen bulaşıcı hastalığın semptomların hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebileceğini söyledi. Vakalarında artış görülen bu hastalık nedir?

Dikkat! Ölümcül hastalıkta vakalar olağandışı yükseliyor

Britanya’da özellikle çocuklarda görülen kızıl hastalığı vakalarında bu yıl bir artış olduğu gözlemlendi.Kış hastalığı olarak bilinen bulaşıcı hastalıkta  bu yıl anormal derecede yüksek olduğu gözlemlendi.

Dikkat! Ölümcül hastalıkta vakalar olağandışı yükseliyor - Resim : 1

Bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan kızıl, özellikle dil, yüz, koltuk altları ve kasık bölgesindeki kırmızı lekelerle kendini belli ediyor. Ateş, halsizlik, boğazda ağrı, karın ağrısı, bulantı ve kusma ve boyun tutulması gibi semptomların görüldüğü hastalık, zamanında tedavi edilmezse yüksek riskli sonuçlara, hatta ölüme ve başka hastalıklara sebep olabiliyor.Doktorlar bu semptomların hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebileceğini bildirdi.

"Vakalar normalin çok üstünde"

İngiltere Ulusal Sağlık Kurumu (NHS)  açıklamasında halka kızıl hastalığına dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.  Özellikle çocuk sahibi aileleri uyaran uzmanlar, vaka sayısının normalin çok üzerinde seyrettiğine dikkat çekti.