Dilan-Engin Polat davasında yeni gelişme: Şirketlere kayyum atanacak

Yapılan inceleme sonrasında mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çifti için bir gelişme daha yaşandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı; Dilan Polat, Engin Polat ve yakınlarına ait olan 27 şirkete kayyum atanmasını talep edilmişti. Talebi değerlendiren mahkeme, 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi.

Dilan-Engin Polat davasında yeni gelişme: Şirketlere kayyum atanacak

Fenomen Dilan ve Engin Polat çifti davasında sular durulmuyor. MASAK tarafından yapılan inceleme sonrasında mal varlıklarına el konulan çift için bir gelişme daha yaşandı. 

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

TOPLAM 14 KİŞİ TUTUKLANDI

6 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanırken 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklu sanıklar bugün sabaha karşı cezaevine sevk edildi. Soruşturma kapsamında bugün adliye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklanmıştı. Böylelikle 14 şüpheli tutuklanırken 9 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

27 ŞİRKETE KAYYUM ATANACAK

12 Ekim tarihinde Dilan ve Engin Polat'ın tüm mal varlıklarına el konulmuştu. Polat çifti soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı; Dilan Polat, Engin Polat ve yakınlarına ait olan 27 şirkete kayyum atanmasını talep edilmişti. Talebi değerlendiren mahkeme, 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi.