Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Mariupol'deki Türklerin tahliyesine ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’nın Mariupol şehrindeki Türklerin tahliyesi ile ilgili açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, "Her iki tarafla da görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu. Dışişleri Bakanı, "Odessa'dan bugün bir otobüs kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Mariupol'deki Türklerin tahliyesine ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fildişi Sahili Devlet, Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Diyaspora Bakanı Kandia Camara ile Bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili son gelişmeleri aktarırken "Ukrayna'dan 15 bine yakın vatandaşımızı tahliye ettik" açıklamasını yaptı. Çavuşoğlu "Bugün ya da yarın güzel haberleri verebiliriz" müjdesini verirken Rus mevkidaşı Lavrov'la yaptığı görüşme hakkında da bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle;

Mariupol'deki Türk vatandaşların tahliyesi

Bugüne kadar Ukrayna'dan 14 bin 800'den fazla vatandaşımızı tahliye etme imkanımız oldu. Şu anda 300-350 civarı vatandaşımız olduğunu görüyoruz. Mariupol'da da 100'den fazla vatandaşımız olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın tahliyesi konusunda 10 Mart'ta Antalya'daki görüşmede de gündeme getirmiştik. Her iki taraftan da yardım istedik. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Dün telefonla sadece vatandaşlarımızın ya da orada insani koridorun açılması için değil 10 Mart'ta yaptığımız görüşmenin takibini de yaptık.

Vatandaşlarımızın bazı şehirlerden tahliyesi için arkadaşlarımız çalışıyorlar. Liviv'den 2 otobüsün kalkmasını planlıyoruz. Diğer ülke vatandaşlarına da elimizden geldiğince yardımda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın Mariupol'dan tahliyesi konusunda Sergey Lavrov dün gece beni arada şartlar oluşuyor güzel haberi bekliyoruz.

Bu sabah Ankara'da Ukrayna müzakere heyetinden arkadaşlarla bir araya geldik. Bu hafta yüz yüze ve telefonla çok sayıda temaslarımız olacak. Bugün görüşmelerle ilgili Kabineye de bilgi vereceğim. Önümüzdeki süreçte attığımız ve atacağımız adımlarla ilgili bilgi vereceğim.