Diyabette iğnesiz tedavi mümkün mü? Prof. Dr. Eda Cengiz açıkladı! Bu tedavi acılı dönemi sona erdirebilir!

Şeker hastalarının tedavisinde kullanılan ve taşınması, yapılması zor olan; unutulduğunda hastaları zor durumda bırakan insülin iğnelerinde yeni bir döneme giriliyor. Artık, haftalık iğne ve sprey insülinler ile acısız tedavi dönemi çok yakın. California Üniversitesi San Francisco Kampüsü’nden Profesör Doktor Eda Cengiz konu ile ilgili tv100 editörü Esra Öz'e açıklama yaptı.

Profesör Doktor Eda Cengiz, tek enjeksiyon ile 1 hafta boyunca ilaca gerek duyulmayacağını söyledi.

California Üniversitesi San Francisco Kampüsü’nden Profesör Doktor Eda Cengiz, sprey insülin hakkında bilgi verdi. 

HAFTADA BİR İĞNE OLARAK HER GÜN İĞNE OLMAKTAN KURTULACAKLAR 

Eda Cengiz şu fadeleri kullandı; "Bildiğiniz gibi şu anda şeker hastalığını tedavi etmek için her gün iğne yapmanız gerekiyor. Ya da insülin pompası kullanıyorsanız 2 günde bir değiştirmeniz gerekiyor. Sadece haftada bir kere insülin iğnesi olarak her gün yapılan insülin iğnesini ortadan kaldırabileceğiz."

SPREY İNSÜLİN DÖNEMİ GELİYOR 

"Bu sadece yemeklerde özellikle kan şekeriniz yükseldiği zaman , daha çok da Tip 1 diyabetlilerin kullandığı bir insülin olarak tedavi alanına giriyor. Düşünün haftada bir kere insulin enjeksiyonu yapıyorsunuz. Bir de arada kan şekeriniz yükseldiğinde bu sprey insulinleri hemen kullanarak kan şekerinizi kontrol edebileceksiniz."

KOMBİNE İLAÇ TEDAVİSİ MÜMKÜN

Eda Cengiz, yeni tedavi seçeneklerinden bir diğerinin kombine ilaç tedavisi olduğunu kaydetti.

Eda Cengiz, "Haftada bir olacak insüline diğer şeker hastalığı ilaçlarını da ekleyebiliyorlar. Ufacık iğneyle siz 3-4 tane ilacı artı insülinizi haftada sadece bir kere yaparak tedavinizi sağlayacaksınız." dedi. 

DİYABET TEDAVİSİ ZORLU SÜREÇLERİ GERİDE BIRAKMAYA HAZIRLANIYOR

Eda Cengiz , “Artık insülinimi unuttum ya da niye bugün de yapmam mı gerekiyor sıkıntılarından kurtulup sadece haftada bir kere yapıp unutabileceksiniz. Bunlar çok heyecan verici tedaviler bizim için ve hayatı herkes için kolaylaştıracak." açıklamasında bulundu.