Diyarbakır’daki 200 dönümlük arazi katliamında dehşete düşüren ayrıntı! 9 kişi hayatını kaybetmişti… Meydan okumuşlar

Diyarbakır’daki 9 kişinin hayatını kaybettiği arazi katliamında yeni gelişme yaşandı. Aileler arasında daha önce taciz ateşine varan tartışmalar yaşandığı belirtilirken; uzun süren silah sesleri cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Öte yandan arazi kavgasıyla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır’daki 200 dönümlük arazi katliamında dehşete düşüren ayrıntı! 9 kişi hayatını kaybetmişti… Meydan okumuşlar

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Taş ve Alyamaç aileleri arasında 200 dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 9 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralanmıştı.

Uzun namlulu otomatik silahların kullanıldığı çatışmada hayatını kaybeden 9 kişinin de kimliği belli oldu.

Diyarbakır’daki 200 dönümlük arazi katliamında dehşete düşüren ayrıntı! 9 kişi hayatını kaybetmişti… Meydan okumuşlar - Resim : 1

Öte yandan, iki aile arasında daha önce taciz ateşine varan tartışmalar yaşandığı ileri sürüldü. Bir süre önce de Kırsal Serçeler Mahallesi’nde çekilen görüntülerde, kimin tarafından ateşlendiği bilinmeyen ve uzun süren silah sesleri cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Diyarbakır’daki 200 dönümlük arazi katliamında dehşete düşüren ayrıntı! 9 kişi hayatını kaybetmişti… Meydan okumuşlar - Resim : 2

5 KİŞİ GÖZALTINDA

200 dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 9 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı kavga ile ilgili olarak 5 şüpheli gözaltına alındı.13 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.

KANLI ÇATIŞMADA YANGIN DA ÇIKTI

Olayın ardından köydeki hububat tarlasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale edildi. Yangın söndürme çalışmasına havadan da destek verildi. Alevler, güçlükle kontrol altına alındı.

3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 3 savcı görevlendirildi.

ÖLENLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Yaşamını yitiren 9 kişinin kimliği belli oldu. Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş, Alyamaç ailesinden de Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetti. Alyamaç ailesinden M.A. ve A.A.'nın hastanedeki tedavisi ise sürüyor.