'Sur Kültür Yolu Festivali'nde muhteşem gece! Binlerce kişi akın etti

Diyarbakır'da düzenlenen "Sur Kültür Yolu Festivali", 2'nci gününde muhteşem görüntülere sahne oldu. Ünlü şarkıcı Oğuzhan Koç'un sahne aldığı gecede, ziyaretçiler konser alanını hınca hınç doldurdu. Binlerce kişi Oğuzhan Koç'un şarkılarına eşlik ederek doyasıya eğlendi.

Diyarbakır'da düzenlenen ‘Sur Kültür Yolu Festivali'nin 2'nci gününde, ünlü şarkıcı Oğuzhan Koç konser verdi. Binlerce kişinin katıldığı konser renkli anlara sahne olurken, coşkulu kalabalık Oğuzhan Koç'un şarkılarına eşlik ederek konserin tadını çıkardı. Konserde, kalabalığın akıllı telefon ışıklarını bir an bile söndürmemesi dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 8 Ekim'de başlayan ve 9 gün sürecek Sur Kültür Yolu Festivali, 2 binden fazla sanatçının katılımıyla 600’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin farklı şehirlerdeki kültürlerinin sergilendiği festival, Diyarbakır'ın yanı sıra 5 ilde daha gerçekleştirilecek. Gelecek yıl ise şehir sayısının 10'a çıkması bekleniyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen festivale katılan ziyaretçiler, çok sayıda kültür ve sanat etkinliğini gözlemliyor. Festivalin ilk gününde ziyaretçiler, İçkale'de açılan "Amida Höyük ve Artuklu Sarayı Kazıları Sergisi", "Siyah Beyaz Diyarbakır Sergisi", "Diyarbakır Kazı İzleri Sergisi", Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren ve sergiye değer görülen 39 resmin yer aldığı "11. Resim Yarışması Sergisi" ile Refik Anadol'un "Rönesans Rüyaları Sergisi"ni gezme fırsatı buldu.

Şehirde yaşayan vatandaşlar, ilk kez böyle bir festivalin düzenlendiğini ve bu gibi etkinliklerle şehrin tanıtılmasını istiyor.

Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Sur Kültür Yolu Festivali, 16 Ekim'de sona erecek.