Diyarbakır’lı Çiftçilere Çeltik Tohumu Desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerel üreticiyi desteklemek, doğal ve sağlıklı gıda ürünlerine ulaşımı sağlamak amacıyla çiftçilere tohum desteğinde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü ‘’Karacadağ Çeltiği Üretimini Geliştirme ve Yaygınlaştırma’’ projesi kapsamında, Çınar, Çermik, Bağlar, Hazro, Ergani, Yenişehir ilçelerinde 110 çiftçiye çeltik tohumu desteğinde bulundu. Programa Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ile çiftçiler katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Toplantı Salonu önünde düzenlenen törende konuşan Vali Ali İhsan Su, destekle verilen tohumun coğrafi işaret alan ürün olduğunu ifade ederek, ‘’Karacadağ çeltiği şehrimizin coğrafi işaret almış endemik ürünü, bölgede sadece Karacadağ'da yetişen güzel bir pirinç, bunun yaşatılması, ekimini sürdürebilmemiz lazım’’ dedi.

 110 ÇİFTÇİYE ÇELTİK TOHUMU DESTEĞİ

Tarım sektörü olarak buğday, arpa, pamuk ve benzeri ürünlerde kentin çok önemli potansiyeli olduğunu vurgulayan Vali Su, destekle 11 bin 250 dekar alanda 7 bin ton çeltik üretiminin hedeflendiğini ifade ederek, ‘’Çok özel ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizden bir tanesi Karacadağ Çeltiği. Sadece bu bölgeye mahsus, bu bölgede yetişebilen. Aromasıyla, tadıyla, pişirmesiyle her yönüyle diğer pirinçlerden ayrılan bir pirinç türü. O bakımdan pirincimizi geliştirmek ve yaygınlaştırmak projeler üretiyoruz. Karacadağ Çeltiği’nin geliştirilmesi yaygınlaştırılması hedeflerimiz arasında. Her yıl çalışmalarımızı çiftçilerimizin lehine, çiftçilerin daha çok ekim yapması ve onların daha çok gelir elde etmesi, ülkemizde bu türün daha çok tüketilmesi için de çalışmalarımızı bütün gayretimizle devam edeceğiz. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bol kazançlar diliyorum’’ diye konuştu.Konuşmaların ardından yapılan tohum dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.