Dizi değil gerçek! Arnavutköy'deki maskeli hırsızlar mahalleliyi isyan ettirdi!

Arnavutköy'de dünyaca ünlü İspanyol La Casa De Papel dizisinde kullanılan maskelerden takan hırsızlar mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Ellerinde demir kesme makası ile gezen hırsızlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Arnavutköy Taşoluk Mahallesi’nde bulunan bir sokağa dadanan La Casa Da Papel maskeli hırsızlar mahalle sakinlerinin adeta korkulu rüyası haline geldi. Gece saatlerinde mahalleye gelen ellerinde demir kesme makası ve maskeler ile rahat şekilde dolaşan hırsızlar cep telefonu kamerası ile görüntülenirken hırsızlar nedeni ile tedirgin olan mahalle sakinleri geç saatlere kadar sokakta nöbet tutarak kendilerini korumaya çalışıyor.

Dizi değil gerçek! Arnavutköy'deki maskeli hırsızlar mahalleliyi isyan ettirdi! - Resim : 1

"30 senedir burada yaşıyorum yaklaşık 1 senedir bu durumu yaşıyoruz"

Uzun yıllardır mahalle de yaşayan ve garajı soyulan Recep Yaşar, “Gece saat 02.00 gibi ellerinde makaslar ile burada geziyorlar. Buraya polis geliyor ama saklanıyorlar polislerde bulamıyor genelde garajları soyuyorlar. Sokakta çok rahat şekilde dolaşıyorlar bizim mahalleye dadanmış durumdalar. Bilmediğimiz maskeler ile burada dolaşıyorlar buda bizi tedirgin ediyor. Burada hırsızlık gerçekten çok olmaya başladı ben 30 senedir burada yaşıyorum yaklaşık 1 senedir bu durumu yaşıyoruz. Komşularımız da mağdur durumda bizde mağduruz gece işten gelenler oluyor dışarı çıkmaya korkar duruma geldik artık. Elinde belki silah var bir şey desek canımızdan olacağız yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Dizi değil gerçek! Arnavutköy'deki maskeli hırsızlar mahalleliyi isyan ettirdi! - Resim : 2

“Huzursuz durumdayız”

Yavuz Genç, “Araçların içerisindeki ürünler çalınıyor araçlarını da yokuşa bırakıp yürüyerek geliyorlar ses olmaması için. Gece yarısında özellikle geliyorlar bizi de tedirgin ediyor artık huzursuz durumdayız çoluk, çocuğumuz var. maddi olarak zararımız var mahalle halkı olarak şikayetçiyiz. Bu olaylardan dolayı gençlerimiz gece yarısına kadar dolaşıyorlar ama onlar da tehlikeli ve korkuyoruz” şeklinde konuştu.

Dizi değil gerçek! Arnavutköy'deki maskeli hırsızlar mahalleliyi isyan ettirdi! - Resim : 3