Dünya bu kavuşmayı konuşuyor

Tedavisi için ailesinden uzun süre uzakta kalan yavru maymunun ailesi ile buluşma anının videosu sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor. İşte Pearce isimli maymunun kavuşma anı...

Güney Afrika'daki Amanzimtoti bölgesinde, dikenli teller nedeniyle yaralanan bir vervet maymunu tedavi edilmek için ailesinin yanından alındıktan sonra uzun bir süre yuvasına dönemedi.

Sağlığına kavuşmasının ardından bakım merkezinin sorumlusu Tracy Rowles tarafından tekrar ailesinin yanına götürülen Pearce'ın o andaki görüntülerini kaydeden Nigel Wright, videoyu şahsi Youtube hesabından paylaştı. Bu paylaşım 2017 yılında yapılmıştı ancak pek ilgi görmemişti. Sosyal medyanın bugün videoyu fark etmesinin ardından adeta paylaşım rekorları kırılmaya başlandı. Herkes Pearce'ın ailesine kavuştuğu anın videosunu paylaşarak duygusal mesajlar yazıyor.

Yaşanan o günleri anlatan Wright, ailesinin Pearce'ı vermeye yanaşmadığını ifade ederek, "Ona zarar vereceğimizi düşündüler ancak tedavi etmemiz lazımdı. Çok kötü yaralanmıştı. Onu aldık ve sağlığına kavuşana kadar tüm bakımlarını yaptık. Onu ailesinin yanında tutamazdık. Tam olarak sağlığına kavuşabilmesi için hareketsiz kalması gerekiyordu. 10 dikiş atılmak zorunda kalındı. Ailesinden uzakta olduğu için sürekli huysuzdu bu nedenle iyileşme sürecinde yanına bir arkadaş verdik. Pearce'ı ailesine geri götürdüğümüzde ise yaşanan görüntü inanılmazdı. Gerçekten birbirlerine sıkıca sarıldılar" dedi.