Dünya devi sponsor! Gazprom Beşiktaş'ı kanatlandıracak: 60 milyon Euro verecekler!

Vodafone ile olan sponsorluk anlaşması sona erecek olan Beşiktaş, Rus doğalgaz dağıtım şirketi Gazprom ile anlaştı. Siyah beyazlı yöneticiler Rusya’ya gidecek, 5 yıllık anlaşmaya göre 3 yıllık stat ismi sponsorluğu için Beşiktaş 60 milyon Euro alacak.

Dünya devi sponsor! Gazprom Beşiktaş'ı kanatlandıracak: 60 milyon Euro verecekler!

Beşiktaş, göğüs sponsorluğu ve göğüs reklamı için Vodafone ile anlaşmıştı. 10 yıllık anlaşma gereği 5 yıllık göğüs reklamı için 29 milyon dolar, 15 yıllık stat isim hakkı içinse 116 milyon dolar alan Beşiktaş sezon sonunda yeni bir sponsorla anlaşmaya hazırlanıyor.

Dünya devi sponsor! Gazprom Beşiktaş'ı kanatlandıracak: 60 milyon Euro verecekler! - Resim : 1

SPONSORLUKLARI DEVRETME KARARI

Sözcü’nün haberine göre Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle Alman ekibi Schalke’nin tüm sponsorlukları durdurmasının ardından Rusya’nın en büyük doğal gaz dağıtım şirketi Gazprom, sponsorluk faaliyetlerini başka bir ülkeye devretme kararı almıştı.

Dünya devi sponsor! Gazprom Beşiktaş'ı kanatlandıracak: 60 milyon Euro verecekler! - Resim : 2

BEŞİKTAŞLI YÖNETİCİ RUSYA’YA GİDECEK

Bu kapsamda Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serhan Çetinsaya, Gazprom’un Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller’in davet üzerine önümüzdeki hafta Rusya’ya gidecek.

Dünya devi sponsor! Gazprom Beşiktaş'ı kanatlandıracak: 60 milyon Euro verecekler! - Resim : 3

SPONSORLUK ANLAŞMASINI DETAYI BELLİ OLDU

 Varılan 5 yıllık anlaşmaya göre 3 yıllık stat ismi sponsorluğu için Beşiktaş 60 milyon Euro alacak. Geriye kalan 2 yıl için ise taraflar yeniden masaya oturacak.

TRANSFERDE DESTEK OLACAKLAR

Ayrıca Gazprom’un Beşiktaş’ın Lokomotiv Moskova’dan yıldız bir ismin transferine de destek olacağı öğrenildi.