Doktor Öz'den korona virüs uyarısı

Dünyanın en ünlü kalp cerrahları arasında bulunan Dr. Mehmet Öz, dünyayı etkisine altına alan ve Türkiye'de de ilk vakanın görüldüğü korona virüse karşı alınabilecek önlemleri anlattı. Dr. Öz'e göre 5 farklı kategoride alınabilecek önlemler var.

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz Dünya genelinde görülen Corona Virüsü yeni adıyla Covid-19'a karşı alınabilecek önlemlerin bir listesini yaptı ve hazırladığı video içeriği ile anlattı. İşte 5 farklı kategoride alınabilecek en etkili önlemler...

“İnsanların endişeli olduğunu biliyorum ama tekrar söylüyorum panik yapmanın zamanı değil diye konuşan Dr. Mehmet Öz, "Korunma yöntemlerini öğrenme ve hazırlık yapma zamanıdır" diye konuştu.

Korona virüs hakkında bilinmesi gerekenler

Dr. Öz ve ekibi yayınladığı grafik ve videoda yaşam tarzı tavsiyelerinden, hijyen ayrıntılarına dek evlerde tedarik edilmesi gereken malzemelerden, bağışık güçlendirici gıdalara kadar bilinmesi gerekenleri sıraladı.

Doktor Öz'den korona virüs uyarısı - Resim : 2Dr. Öz'e göre yapılaması gerekenler

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 4 bin 284e, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 119 bin 132ye yükselirken; 65 bin 776 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre son 24 saatte, virüs nedeniyle 258 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı da 7 bin 677 arttı.