Dünyadan Erdoğan'a tebrik yağıyor! 19 ülkeden telefon, 100'ün üzerinde ülkeden yazılı mesaj

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden zaferle çıkması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dünya ülkelerinden tebrik yağdığını açıkladı. Şu ana kadar Erdoğan'a 19 ülkeden tebrik telefonu geldiğini belirten Altun, "Ayrıca, 100’ün üzerinde ülke ve uluslararası kuruluş lideri yazılı mesajla Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesini kutladı." ifadelerini kullandı.

Dünyadan Erdoğan'a tebrik yağıyor! 19 ülkeden telefon, 100'ün üzerinde ülkeden yazılı mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci tur seçimlerinden zaferle çıkmasının ardından dünya liderlerinden tebrik mesajı almaya devam ediyor. İletişim Başkanı Altun, Erdoğan'ın şu ana kadar 19 ülkeden telefon, 100'ün üzerinde ülke ve uluslararası kuruluş liderinden yazılı tebrik mesajı aldığını açıkladı.

Altun, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yayımladığı mesajında şunları söyledi:

Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, ABD, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Filistin, İsrail, Libya, Pakistan, Gine Bissau’nun devlet ve hükümet başkanları doğrudan telefonla arayarak tebriklerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımız şu ana kadar 19 ülkeden tebrik telefonu aldı.

Ayrıca, 100’ün üzerinde ülke ve uluslararası kuruluş lideri yazılı mesajla Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesini kutladı.

Sayın Cumhurbaşkanımız, lider diplomasisinin imkanlarını ikili ilişkilerimizi geliştirmek, bölgesel ve küresel meseleleri çözüme kavuşturmak, barış ve istikrara katkı vermek için kullanmaya yeni dönemde de devam edecek.