Dünyanın en korkunç çalışması başlıyor... Ormana dalıp yukarıdan 42.000 dönüme zehirli et atacaklar, can çekişerek ölecekler. Hayvan savunucuları çıldırdı

Büyük Okyanusun doğusunda Ekvador'a bağlı takımadalar olarak bilinen Galapagos Adası'nda istilacı türleri ortadan kaldırmak için 42.000 dönüm alana zehirli et bırakılacak. Etleri yiyecek kemirgenlerin ölmesi bekleniyor. Hayvan hakları savunucuları bunun adil olmayacağını savunuyor.

Dünyanın en korkunç çalışması başlıyor... Ormana dalıp yukarıdan 42.000 dönüme zehirli et atacaklar, can çekişerek ölecekler. Hayvan savunucuları çıldırdı

Doğada bazı istilacı türlerin yaygınlaşmasının ardından bazı hayvan türleri yok olmaya başladı. Ekvador'a bağlı Galapagos Adası'nda da buna benzer bir durum yaşanıyor. 

DÜNYANIN EN KORKUNÇ ÇALIŞMASI BAŞLADI 

On yıldan fazla süren yoğun planlama ve araştırmaların ardından, Galapagos adasındaki istilacı türleri yok etmeye yönelik kapsamlı bir kampanya bu hafta başladı.

1832'de yerleşimciler tarafından kolonize edilen ilk adalardan biri olan Floreana, şu anda Galapagos takımadalarında en yüksek tehdit altındaki tür yoğunluğuna sahiptir: Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'ne göre adanın yerli türlerinden 55'i ve 12 tür tehdit altındadır. 

42.000 DÖNÜM ALANA ZEHİRLİ ET BIRAKILACAK

Adanın istilacı memelilerine (kemirgenler ve yabani kediler) karşı koymak için iki helikopter, önceden belirlenmiş kesitlere zehirli yemler atacak. İlk yem uygulaması 10 gün sürecek ve 42.000 dönümlük adanın tamamını kapsayacak, yıl sonundan önce iki ek uygulama daha yapılması planlanıyor.

Dünyanın en korkunç çalışması başlıyor... Ormana dalıp yukarıdan 42.000 dönüme zehirli et atacaklar, can çekişerek ölecekler. Hayvan savunucuları çıldırdı - Resim : 1

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI TEPKİLİ 

Yok etme işleminin başarılı olması koşuluyla, Ekvadorlu birkaç koruma grubunun oluşturduğu bir konsorsiyum olan Floreana Ekolojik Restorasyon Projesi , yerel olarak nesli tükenen 12 türden ilki olan dev kaplumbağayı Ocak 2024'te adaya yeniden kazandırmayı planlıyor. Ancak hayvan hakları savunucuları bu yöntemin adil olmadığını ve her canlının değerli olduğunu vurguluyor.