Dünyanın en nadir canlılarından birinin, Türkiye'deki yuvalama alanında korkunç manzara! 2 traktör toplandı

Dünyanın en nadir canlılarından birinin, Türkiye'de Mersin'in Akdeniz ilçesinin Kazanlı Sahili'nde bulunan yuvalama alanında korkunç manzara kaydedildi. Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, deniz kaplumbağalarının yuvalama alanından 2 traktör çöp ve atık toplandı.

Dünyanın en nadir canlılarından birinin, Türkiye'deki yuvalama alanında korkunç manzara! 2 traktör toplandı

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, deniz kaplumbağalarının en önemli yuvalama alanlarından biri olan Kazanlı Mahallesi sahilinde temizlik çalışması yaptı. Çok sayıda personelin katıldığı çalışma ile bölgeden 2 traktör çöp ve atık toplandı.

Dünyanın en nadir canlılarından birinin, Türkiye'deki yuvalama alanında korkunç manzara! 2 traktör toplandı - Resim : 1

"YUVALAMA ALANLARI ZARAR GÖRÜR"

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevinç Gündüz, düzenli olarak her ay temizlik çalışması yaptıklarını söyledi. Gündüz, "Bu bölgeye kesinlikle araç sokmuyoruz. Ekiplerimiz sahil boyunca yürüyerek temizlik çalışmasını gerçekleştiriyor. Çünkü araç girdiği zaman, kumsal bozulur ve deniz kaplumbağalarının yuvalama alanları zarar görür."

Dünyanın en nadir canlılarından birinin, Türkiye'deki yuvalama alanında korkunç manzara! 2 traktör toplandı - Resim : 2

"2 TRAKTÖR ÇÖP TOPLANDI"

"Bugün de yaptığımız temizlik çalışmalarında, sahilden 2 traktöre yakın çöp topladık. Kazanlı Sahili'ndeki çalışmaları bitirdikten sonra Adanalıoğlu Sahili'ni de temizleyeceğiz" dedi.