Dünyanın en yaşlı insanı öldü! Ölmeden önce her gün yediği yiyeceği duyunca şaşıracaksınız

Fransız bir rahibe olan dünyanın bilinen en yaşlı insanı Lucile Randon, 118 yaşında hayatını kaybetti. Rahibe Andrée olarak da bilinen dünyanın en yaşlı kadını, hem iki dünya savaşını da gördü hem de Covid-19 pandemisini... Dünyanın en yaşlı kadınının her gün yediği şey ise duyanları şaşırttı.

Dünyanın en yaşlı insanı öldü! Ölmeden önce her gün yediği yiyeceği duyunca şaşıracaksınız

Fransız bir rahibe olan Lucile Randon, 11 Şubat 1904 doğumlu ve geçtiğimiz yıl 119 yaşında hayatını kaybeden Kane Tanaka'nın ardından dünyanın en yaşlı insanı kabul edilmişti. Toulon'daki bir huzurevinde yaşayan 118 yaşındaki Randon, uykusunda hayatını kaybetti. 17 Ocak Salı günü son nefesini veren Randon, 118 yıllık hayatında önce hem Dünya Savaşlarını hem de Covid pandemisini yaşadı.

İNSANLARA ADANMIŞ BİR HAYAT

Randon, Fransa'nın Ales kasabasında iki erkek kardeşle birlikte Protestan bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Aile, Birinci Dünya Savaşı sırasında erkek kardeşleri savaşmaya gittiğinde ayrıldı, ancak ikisi de hayatta kaldı. Randon, 19 yaşında Katolikliğe geçti ve sekiz yıl sonra rahibe oldu. O zamana kadar vefat etmiş olan erkek kardeşlerinden birinin onuruna Rahibe André adını seçti. Randon, genç bir kadınken öğretmen ve mürebbiye olarak da çalıştı. Altı yıllık çatışmanın sonunda bir hastanede çalışmak üzere Fransa'nın Vichy kentine gitmeden önce, II. Dünya Savaşı'nın çoğunu çocuklara bakarak geçirdi. Randon 28 yılını oradaki yetimlere ve yaşlılara destek olarak geçirdi. Dünyanın eski en yaşlı insanı Bayan Tanaka, 2 Ocak 1903'te doğdu.

Dünyanın en yaşlı insanı öldü! Ölmeden önce her gün yediği yiyeceği duyunca şaşıracaksınız - Resim : 1

COVİD-19'U ATLATAN EN YAŞLI İNSAN

Dünyanın en yaşlı insanı kabul edilen 19 Nisan 2022'de Bayan Takane öldü ve Randon, dünyanın doğrulanmış yaşayan en yaşlı insanı oldu. Randon haberi "üzücü bir onur" olarak nitelendirdi ve "cennette daha iyi durumda olacağını" ekledi. Randon ayrıca, 117. doğum gününden bir ay önce virüs için pozitif test yaptıktan ve asemptomatik olduktan sonra Covid'den kurtulan bilinen en yaşlı kişi oldu. 2009'da Toulon huzurevine taşındı ve 2010'ların başında tekerlekli sandalyeye bağlıydı ve son zamanlarda kördü.

Dünyanın en yaşlı insanı öldü! Ölmeden önce her gün yediği yiyeceği duyunca şaşıracaksınız - Resim : 2

HER GÜN ÇİKOLATA YİYORMUŞ

Dünyanın en yaşlı insanı olan Rahibe Andre'nin, her gün çikolata yediği ve bir kadeh şarap içtiğini söyleniyor.